Komentara: 22
Pregleda: 6831

Broj kovid-19 zaraženih u Subotici u porastu, novi dnevni rekord

26.01.2022. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Broj kovid-19 zaraženih u Subotici u porastu, novi dnevni rekord

Zavod za javno zdravlje Subotica u protekla 24 časa u našem gradu registrovao je 307 slučajeva zaraze kovid-19 virusom, od ukupno 396 za Severnobački okrug. Da je u pitanju ozbiljan skok govor jučerašnji broj od 172 slučajeva, dan pre 140.

Tokom prošle sedmice dnevno se otkrivalo oko 160 novoinficiranih kovidom, dok je juče taj broj prešao 180 i lekari očekuju da će se taj trend nastaviti. Uprkos visokom broju pregleda, od kojih čak 60 posto testiranih bude pozitivno, veoma mali broj se šalje u bolnicu na dalju dijagnostiku, kaže za TV Sbuoticu koordinatorka Kovid ambulante, dr Elizabeta Vrana.

Zbog velikog pritiska, u Kovid ambulanti je angažovano čak 12 timova, po šest u svakoj smeni, a ni dani vikenda ne donose olakšanje za zaposlene. Ipak, trude se da sve ide što brže i da pacijenti što kraće čekaju napolju, ističe dr Vrana.

Iz Doma zdravlja Subotica podsećaju građane da punt za imunizaciju protiv kovid-19 u Novoj opštini radi svaki dan od 8 do 20 časova, a trenutno bez zakazivanja mogu da se prime sve tri doze proizvođača Sinofarm, Fajzer i Sputnjik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 6831
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

korona virus

epidemija korona virusa

epidemiološka situacija

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.