Komentara: 0
Pregleda: 1599

"Bravo za klovna" se iz Zagreba vraća sa dve nagrade

22.06.2023. u 15:47h
Izvor: Subotica.com
Minja Peković, prvakinja Narodnog pozorišta u Subotici, sa festivala "Dani satire" u Zagrebu donela je dve nagrade. Ona je ponela Nagradu za glavnu žensku ulogu i Posebnu nagradu za specijalno postignuće  za kompletan autorski i izvođački domet u svom projektu "Bravo za klovna".
"Bravo za klovna" se iz Zagreba vraća sa dve nagrade

"Bravo za klovna" - autorska predstava Minje Peković, u konkurenciji 11 satiričnih i komediografskih predstava ponela je dve nagrade. Na svečanoj dodeli nagrada, ona se i obratila publici.

- Srećna sam i neizmerno zahvalna! Dani satire su prvi festival na koji odlazi "Klovn", a vraća se sa 2 nagrade! Moju radost uvećava činjenica da je nagrađena priča o Nadi, Veri, Umetnosti i njenom katarzičnom dejstvu, Ljubavi i njenom isceljujućem dejstvu. Osećam se počastvovanom što su nagrađeni i izvođački i autorski deo predstave. I razmišljam, muza Talija je zaštitnica komedije. A kako je ovo treći put da sam ja nagrađena na ovom festivalu, "Dani satire" Fadila Hadžića su, rekla bih, moja Talija. Duboko, duboko zahvalna - rekla je Minja Peković tom prilikom. 

"Bravo za klovna" se iz Zagreba vraća sa dve nagradeMinja je već dobro poznata zagrebačkoj publici pred kojom je prvi put nastupala 2013. godine. Ove godine program su odredili savremeni pisci i autorski projekti, a Minja je izvela svoje autorsko delo „Bravo za klovna“. Ona se u svojoj predstavi, utemeljenoj na vlastitom iskustvu borbe sa rakom, uhvatila u koštac sa problemima našeg vremena i društva, postavila je brojna pitanja, dala odgovore, koristeći nadasve zanimljiva teatarska rešenja. Minja je sa publikom podelila nešto što joj je intimno važno i publika je to prepoznala. 

Reakcije publike na dosadašnjim izvođenjima predstave a sada i dve nagrade u Zagrebu samo su dokaz da je uprava subotičkog Narodnog pozorišta na pravi način prepoznala značaj ove teme i progovaranja o njoj.

 - Naša Minja je briljantno iznela svoju ulogu na pozornici, što je impresioniralo publiku, ali i žiri festivala i zato joj iskreno čestitam na nagradama, jer su one potvrda onoga što smo mi, njene kolege i publika, odavno znali - da je izuzetna umetnica koja svojom izvedbom prenosi duboke emocije, preispituje i prevazilazi granice teatarskog izraza. Zaista smo počastvovani što imamo tako talentovanu i svestranu umetnicu u našem ansamblu i što smo svedoci njenog umetničkog rasta i postignuća. Njena predanost, marljivost i strast prema pozorištu su inspiracija za sve nas pozorišne poslenike koji učestvujemo u stvaranju iluzije života na sceni. Naše je samo da je podržimo u svim njenim umetničkim stremljenjima i to ćemo i činiti - rekao  je Miloš Nikolić, upravnik Narodnog pozorišta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1599
Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

minja peković

bravo za klovna

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.