Komentara: 3
Pregleda: 1907

Božićni pokloni i želje iz Mađarske za subotičke đake

19.12.2012. u 15:14h
Izvor: SuMedija
Učenici Školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica dobili su božićno - novogodišnje i poklon pakete od Škole iz Segedina koju pohađaju deca sa istim zdravstvenim problemima.
Božićni pokloni i želje iz Mađarske za subotičke đake

Uz poklone su stigla i pisma u kojima im deca iz Mađarske žele srećne praznike i ostvarenje svih želja. Školski centar posetili su i učenici subotičke Gimnazije „Svetozar Marković“ koji su namenski za učenički Dom prikupljali humanitarnu pomoć.

- Sa školom iz Segedina imamo višegodišnju saradnju kroz sportske aktivnosti. Treću godinu pred Božić naša deca dobijaju poklone. To je izraz solidarnosti i empatije sa našom decom. Većinu škola za decu sa smetnjama u razvoju pohađaju u najvećem broju učenici čiji su roditelji u malim procentima u radnom odnosu ili imaju male prihode.

Porodice su u teškom stanju. To vidimo po deci koja ponekad nemaju zadovoljene ni osnovne potrebe. Dolaze gladni kada se vraćaju u školski Internat posle vikenda i zato je svaka pomoć za njih veoma značajna, to ih ohrabljuje. Kada je počela zima videli smo da pojedini đaci nemaju odeću i obuću za hladno vreme, alarmirali smo Centar za socijalni rad i sada je situacija puno bolja - kažu psiholog Snežana Ljubinković i pomoćnica direktora Nataša Nimčević.

Deca su dobila 35 pari obuće, 60 mešovitih paketa klasifikovanih po uzrastu i polu, igračke, razne sitnice i lezibeg. Direktor Škole iz Segedina Norbert Horvat u Suboticu je doveo i donatore iz Reformatorske crkve i ombudsmana za obrazovanje.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1907
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.