Komentara: 0
Pregleda: 16105

Božićne čestitke

24.12.2011. u 15:23h
Izvor: Radio Subotica
Božićne čestitke

Božićne praznike koje po Gregorijanskom kalendaru obeležavaju vernici različitih veroispovesti, čestitali su crkveni velikodostojnici Katoličke i Pravoslavne crkve. U čestitkama se izražavaju želje Za očuvanje mira i porodičnog blagostanja, uz poruku da svaki čovek uloži napore da bude bolji na temelju hrišćanske radosti zbog rodjenja Isusa Hrista.

Povodom predstojećeg Božića, predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić uputio je čestitke poglavarima crkava i verskih zajednica, sveštenstvu i svim vernicima koji ovaj praznik proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru. U svojoj čestitki predsednik Pajtić izrazio je želje da ovaj najsvečaniji hrišćanski praznik provedu radosno, u miru i blagostanju, ispunjeni ljubavlju i verom!

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši čestitao je Božić svim građanima koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru. Kaže se da je praznik ono na šta se pripremamo. A Božić je praznik, na koji se spremamo sa najvećim očekivanjima, i čije su najvažnije poruke nada i ljubav. Za sobom ostavljamo tešku godinu, a ozbiljni izazovi nas čekaju i iduće godine. U tim teškim vremenima itekako su nam potrebni praznici, kada smo puni strpljenja, razumevanja i ljubavi prema drugima. U svetu sve usamljenijih i preopterećenih ljudi posebno je važno ono vreme, koje provodimo zajedno. Božićni praznici, provedeni sa najdražima, nose u sebi poruku zajedništva i ljubavi. Ubeđen sam, da će praznik biti potpun, ako poslušamo jedni druge, ali i svoju savest. Pazimo zato jedni na druge, učinimo dobro drugima. Tako ćemo doživeti pravi praznik. Lepši, radosniji, potpuniji. U tom duhu Vam želim blagoslovljene i radosne Božićne praznike, predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši.

Povodom božićnih i novogodišnjih praznika, čestitku upućuje i Andor Deli, pokrajinski sekretar za propise, upravu i nacionalne zajednice. "Svim građanima i građankama Vojvodine i Srbije, najiskrenije želim da se poruka mira, ljubavi i tolerancije koju predstojeći božićni i novogodišnji praznici nose, pronese i svakodnevicom i bude temelj svakog ličnog, profesionanog, a tako i sveukupnog društvenog uspeha i postignuća. Poštovanje i tolerancja su temelj svakog zdravog društva i pojedinaca, a naša zemlja pored svih vrednosti i osobenosti, upravo najveći potencijal nosi u građanima, stoga, u miru i sreći, neka proteknu praznici i uspešna Nova 2012. godina.", poručuje pokrajinski sekretar Andor Deli.

Čestitku povodom predstojećeg Božića, sugradjanima upućuje Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice. "Povodom praznika Isusovog rodjenja, svima sugradjanima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru, želim porodičnu i ličnu sreću, blagostanje, mir i zdravlje. Verujem da će duhovne vrednosti Božića i ove godine biti pravi podsticaj svim vernicima da nastave da grade skladan suživot u našem gradu, negujući toleranciju i medjusobnu ljubav. Uz iskrene želje da predstojeći praznik proslave u miru, zdravlju, krugu porodice sa svojim najbližima, dobro raspoloženi, vedri u iščekivanju radosnog praznika, želim da ih pozdravim uz tradicionalni pozdrav: Blagosloven i čestit Božić", poručuje gradonačelnik Saša Vučinić.

Povodom predstojećih praznika, čestitku upućuje Slavko Parać, predsednik Skupštine grada. "Svim našim sugradjankama i sugradjanima koji slave Isusovo rodjenje, želim da predstojeće Božićne praznike provedu u ozračju vrednosti Isusove istorijske misije, a to su mir u porodici, mir sa sobom i mir sa drugima. Želim da vam porodična okupljanja tokom prazničnih dana u domove unesu radost, ljubav i mir, da vam predstojeća godina donese mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka. Čestit i blagoslovljen Božić", poručuje predsednik Skupštine grada Slavko Parać

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 16105
Povezane teme

Saša Vučinić

Slavko Parać

bojan pajtić

šandor egereši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.