• Pregleda: 5498

Božićna izložba u GK Novi Žednik

U Gerontološkom klubu “Novi Žednik” otvorena je izložba starih zanata. Posetioci su na izložbi mogli da vide slike od slame, goblene, kao i ručno izrađene predmete koji su inspirisani opšte narodnim motivima. Izložbu je svečano otvorio direktor manifestacije “Srbija u ritmu Evrope”, Igor Karadarević.
Božićna izložba u GK Novi Žednik

Osim veza izloženi su i drugi ručni radovi starih zanata koje su izradili članovi Gerontološkog kluba “Novi Žednik”.Članovi kluba objašnjavaju da dolaze na druženje i učestvovanje u kreativnim radionicama.

Ideja je da izložba postane tradicionalna pred Božićne praznike.Na izložbi su predstavljeni i različiti predmeti koji su izrađeni u tehnici slame.Evropska unija je 2013.godinu proglasila godinom građana i u skladu sa time izložba je otvorena u Novom Žedniku, rekao je direktor gerontološkog centra.

Na izložbi je prikazano mnogo predmeta od slame, kao i predmeta od materijala koji su karakteristični za ovaj kraj. Cilj je da autentične rukotvorine i proizvodi starih zanata koji čuvaju tradiciju i bogato kulturno nasleđe svake godine budu predstavljeni u nekom od gerontoloških klubova.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

2
baco Odgovori
Gospodin Ivanišević je ovu manifestaciju trebo da održi u Starom Žedniku. Posle svega nije ni čudo da je račun Novog Žednika dubpko zamrznut.
Baka Odgovori
Ovaj ivanišević je veoma "sposoban" sa budžetskim parama, lepo je što se otvaraju klubovi , nije mi jasno da li lokalni političari ne vide da nam treba radnih mesta za mlade , pare usmeravajte na zapošljavanje i privredu od gernotoloških klubova nema nikakve koristi samo trošak, ja i moje koleginice se sastajemo u našim kućama i stanovima pa se družimo i ćaskamo , volela bih da mi se unuka zaposli , kad će radit ako ne sad dok je mlada, ima 30 godina ni dana radnog staža.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.