Komentara: 2
Pregleda: 2091

Bolnici isporučena oprema za Odeljenje neonatologije

09.08.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Subotičkoj bolnici, sredinom prošlog meseca, isporučeni su inkubator i topli sto koji su namenjeni Odeljenju neonatologije. Oprema je nabavljena zahvaljujući sredstvima iz pokrajinskog budžeta, a posredstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.
Bolnici isporučena oprema za Odeljenje neonatologije

Iz Opšte bolnice podsećaju da se u sastavu Odeljenja neonaologije nalazi intenzivna jedinica neonatalne nege za lečenje prevremeno rođenih beba i novorođenčadi kojima je potrebna intenzivna nega i terapija.

Godišnje se rodi oko 1200 beba od kojih veliki broj ima potrebu za ovakvom vrstom tretmana. Zahvaljujući nabavci neophodne opreme pružena je velika podrška jedinicama za intenzivnu negu. Novi inkubator poseduje vazdušnu zavesu, sprečava da temperatura unutar inkubatora padne kada se otvori pristupni port. Ugrađeni monitor i vaga omogućavaju vaganje novorođenčeta u inkubatoru. Telesna težina se meri u koracima od 1 grama, što omogućava lako identifikovanje blagog povećanja ili smanjenja težine novorođenčeta. Takođe, uređaj reguliše vlažnost što omogućava proizvodnju do 95 odsto relativne vlažnosti, ispunjavajući zahteve za optimalnu vlažnost vazduha unutar komore. Hauba bez spojeva smanjuje mogućnost da površine ostanu nečiste. Takođe, dizajn bez spojeva obezbeđuje vidljivost unutrašnjosti inkubatora. Proizvođačkim rešenjem omogućeno je lakše održavanje i čišćenje - navode iz Opšte bolnice.

Bolnici isporučena oprema za Odeljenje neonatologijeBolnici isporučena oprema za Odeljenje neonatologije

Uz inkubator, Odeljenje neonatologije bogatije je i za topli sto koji poseduje niz perifernih uređaja poput jedinice za reanimaciju, jedinice za fototerapiju, te monitora za pregled svetla i težine. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2091
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.