Komentara: 3
Pregleda: 1680
Video
Foto

Boks: Simić i Ćirkovićeva osvajači 39. "Vojvođanske zlatne rukavice"

06.09.2021. u 12:11h
Izvor: Subotica.com
Mečevima za najsjajnija odličja juče je na Gradskom trgu završeno 39. izdanje "Vojvođanske zlatne rukavice", međunarodni bokserski turnir za uzrast 17 i 18 godina. Učešće ove godine, i pored teške epidemiološke situacije, uzelo je oko 200 takmičara iz 20 država. Osvajači prestižnog priznanja u izuzetnoj konkurenciji su bokser i bokserka iz Srbije.
Boks: Simić i Ćirkovićeva osvajači 39. "Vojvođanske zlatne rukavice"

Po prvi put u istoriji ovog takmičenja Subotičani su bili u prilici da borbe mladih i perspektivnih boksera gledaju u centru grada. Bio je to svojevrsni spektakl, defile aktuelnih i budućih bokserskih šampiona, demonstracija izuzetnog boksa, u sjajnom ambijentu koji je za potrebe finalnih borbi održan u srcu Subotice.

Reprezentacija Srbije je nastupila sa 20 takmičara, šesnaest u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji. Spartak je učestvovao sa četiri takmičara. Organizatori su zadovoljni kako je protekao turnir.

- Subotica je pokazala da je grad sportova i dobar domaćin. Ugostili smo boksere i njihove timove iz 20 država sveta, gledali smo fantastičan boks u prelepom ambijentu na Gradskom trgu. S obzirom da imamo veliko iskustvo u organizaciji, sve je proteklo u najboljem redu i ovog puta - zaključio je Tomislav Antelj, u ime Organizacionog odbora turnira, podsetivši tom prilikom da je osvajač prve "Zlatne rukavice" bio Subotičanin Danilo Jovanović.

Boks: Simić i Ćirkovićeva osvajači 39. "Vojvođanske zlatne rukavice"

U muškoj konkurenciji "Vojvođansku zlatnu rukavicu" osvojio je reprezentativac Srbije Rasto Simić (75kg), a u ženskoj Sara Ćirković (50kg), takođe iz srpskog nacionalnog tima. Nažalost u finalu nije bilo boraca iz Subotice.

- Dobro sam se pripremio za protivnika u finalu, ušao sam u meč sa maksimalnom koncentracijom, znajući da naspram sebe imam trećeg na svetu i trostrugog šampiona Evrope, dok sam ja u ovaj duel ušao samo sa titulom prvaka Srbije - rekao je Simić. - Spremili smo taktiku, ali protivnik je jak i nekada taktika padne u sred meča. Ipak uspeo sam nekako da izguram do kraja i dođem do zlatne medalje.

Boks: Simić i Ćirkovićeva osvajači 39. "Vojvođanske zlatne rukavice"

Osvajač "Zlatne rukavice" sumirao je utiske o kvalitetu turnira, potvrdivši da je generalno viđen kvalitetan boks i srčane borbe.

- Turnir je bio izuzetno jak. Ispratio sam skoro sve mečeve, nisam video nijednog lošeg boksera. Bugari su po meni pokazali najveći kvalitet - dodaje Simić koji će priliku da se popne na krov Evrope imati već u oktobru u Budvi. - Slede nam pripreme za Evropsko prvenstvo, prvo na Zlatiboru pa onda finiš u Budvi.

Boks: Simić i Ćirkovićeva osvajači 39. "Vojvođanske zlatne rukavice"

Komentarišući finalni meč u kojem je jednoglasnom odlukom sudija Simić savladao Viliama Čolova (BUG) trener muške omladinske reprezentacije Srbije, Nenad Vasiljević,

- Bio je to težak meč kojeg smo dugo iščekivali. Dobiti jedan ovakav meč je nešto stvarno veliko za nas, znali smo da će kad-tad doći do tog meča, naporno smo uradili pripreme. Na kraju odličan meč u sjajnom ambijentu, zaslužena pobeda našeg borca - ističe Vasiljević. - Možemo da budemo zadovoljni i rezultatima naših ostalih takmičara, osvojili smo četiri medalje. Bio je ovo jak turnir, možda još samo nekoliko država nedostaje da bismo mogli da kažemo da je u rangu Evropskog prvenstva.

Između blokova ženskih i muških borbi prisutne je pozdravio gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić. Uz izražavanje zadovoljstva što je Subotica bila domaćin takmičenja, za koje kaže da je već prepoznatljivo kao jedno od najboljih i najcenjenijih u bokserskom svetu, gradonačelnik je naglasio da nije  slučajno što je Subotica tako često domaćin i  ovog takmičenja, jer je, kako je naveo, ono u ovom gradu i otpočelo.

Boks: Simić i Ćirkovićeva osvajači 39. "Vojvođanske zlatne rukavice"

- Vredni sportski radnici iz našeg grada su prvu "Vojvođansku zlatnu rukavicu", koja u prvi plan stavlja velike talente ovog sporta, prvi put organizovali još 1980. godine. Ovom prilikom sećamo se i nekih od šampiona i sportskih radnika Bokserskog kluba ’Spartak’ - Lajoša Đulaija, Pavla Šovljanskog, Dragana Vujkovića i mnogih drugih, uključujući i Tomislava Antelja, koji danas stoji iza najvećeg dela orgnizacije - rekao je Bakić. - Svim mladim sportistima koji su učestvovali na turniru poželeo sam da u svojim daljim karijerama ostvaruju vrhunske rezultate, a našem Rastku Simiću da bude ponos srpskog boksa.

Boks: Simić i Ćirkovićeva osvajači 39. "Vojvođanske zlatne rukavice"

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je ova tradicionalna sportska manifestacija protekla u najboljem mogućem redu, što je u gradu koji ceni "plemenitu veštinu" boksa ispunila očekivanja i što je subotička publika bila u prilici da uživa u korektnim nadmetanjima velikog broja mladih takmičara iz naše zemlje i inostranstva.

Izvor: Subotica.com
Boks: 39. "Vojvođanska zlatna rukavica" - finalne borbe Boks: 39. "Vojvođanska zlatna rukavica" - finalne borbe Boks: 39. "Vojvođanska zlatna rukavica" - finalne borbe Boks: 39. "Vojvođanska zlatna rukavica" - finalne borbe Boks: 39. "Vojvođanska zlatna rukavica" - finalne borbe Boks: 39. "Vojvođanska zlatna rukavica" - finalne borbe Boks: 39. "Vojvođanska zlatna rukavica" - finalne borbe Boks: 39. "Vojvođanska zlatna rukavica" - finalne borbe
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1680
Povezane teme

boks

vojvođanska zlatna rukavica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.