Komentara: 0
Pregleda: 3038

Boks: Mladi Gligorić posle uspeha na "Zlatnoj rukavici" okreće se Balkanijadi

09.12.2019. u 12:18h
Izvor: Subotičke novine
Na nedavno održanoj "Zlatnoj rukavici" u Pančevu, Subotičanin Veljko Gligorić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 57 kilograma, a već sutra putuje u Tursku gde ga očekuje nastup na Balkanijadi. Bokser Spartaka će u prvoj polovini naredne godine pokušati da bude deo Olimpijskog tima Srbije u Tokiju.
Boks: Mladi Gligorić posle uspeha na "Zlatnoj rukavici" okreće se Balkanijadi

Veljko Gligorić, bokser Spartaka, na 62. izdanju „Zlatne rukavice” osvojio je prvo mesto u kategoriji do 57 kilograma. Uz veliku radost zbog zlatne medalje, nakon nastupa u Pančevu ostaje i „ukus gorčine” zbog nepravde prilikom izbora najboljeg boksera, odnosno osvajača prestižnog priznanja.

- Žalim što sam zbog nečije sujete uskraćen za glavni trofej, ali i to je sastavni deo sporta. Vidim to kao prepreke kojih je bilo i biće i sa kojima moram da se nosim, ali i da nastavim dalje kako bih istrajao u svom cilju - ističe Gligorić na početku razgovora za „Nove Subotičke novine” - "Zlatna rukavica” kao jedan od najstarijih turnira u Evropi i najstariji u Srbiji je veliki motiv za svakog borca. Ove godine konkurencija je bila sigurno najjača u poslednjih nekoliko godina, okupila je boksere iz više od 20 zemalja, među kojima su bili mnogobrojni osvajači medalja sa Prvenstva Evrope i Prvenstva sveta. Pripreme sam odradio u sklopu reprezentacije u Beogradu, gde su se sa nama zajedno spremali najbolji bokseri Ukrajine, Alžira, Italije i Moldavije, a uslovi koje nam je obezbedio Bokserski savez Srbije su bili odlični.

Boks: Mladi Gligorić posle uspeha na "Zlatnoj rukavici" okreće se Balkanijadi

Finale u kategoriji do 57 kg donelo je duel sa prvakom Ukrajine Olehom Čulijačevim. Subotičanin je pobedio sa 4:1, smatra to pobedom karijere, ali i pored odličnog nastupa trofej "Zlatna rukavica" nije došao u njegove ruke.

- Meč je od početka krenuo žestoko, Ukrajinac je u prvoj rundi nametnuo svoj tempo i od-neo tu rundu. Uz savete selektora reprezentacije Milana Piperskog i trenera Tomislava Antelja ulazim u drugu rundu mnogo smirenije i preokrećem mec u svoju korist. Posle druge runde borba je bila izjednačena, a u treću ulazim sa istorji taktikom za koju Ukrajinac nije imao rešenje. Kako je odmicala treća runda, moj protivnik je bio sve nervozniji, što sam ja iskoristio da privedem meč u svoju korist - govori Gligorić - Ostavio sam srce u ringu, do poslednjeg minuta je bio visok tempo borbe i odlukom 4:1 odnosim pobedu. Ovo je sigurno najveća pobeda u mojoj karijeri. Žao mi je što nisam odneo i glavni trofej turnira "Zlatnu rukavicu”, koju sam očekivao kao jedini osvajač iz Srbije.

Boks: Mladi Gligorić posle uspeha na "Zlatnoj rukavici" okreće se Balkanijadi

Nakon velike pobede nije bilo mnogo prostora za odmor, jer Gligorića već 10. decembra čeka put u Antaliju gde nastupa na Balkanijadi.

- Ako uzmem medalju u Turskoj, bila bi to kruna sezone, a za početak naredne je glavni cilj olimpijska viza za Tokio - ističe Gligorić, uz zahvalnost Bokserskom savezu Srbije, trenerima, kolegama iz rerezentacije i svima koji su ga podržavali na putu do zlata na „rukavici”.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3038

Povezane vesti

Povezane teme

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.