Komentara: 1
Pregleda: 2474

Boks: Matija Pižurica i Veljko Gligorić prvaci Srbije

06.11.2020. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
Bokseri Spartaka učestvovali su na Pojedinačnom prvenstvu Srbije koje je održano u Beograd u Smederevu. Ovim turnirima završena je takmičarska sezona u srpskom nacionalnom prvenstvu.
Boks: Matija Pižurica i Veljko Gligorić prvaci Srbije

Takmičenje za mlađe kategorije (pionire, kadete i juniore), na kojem je nastupilo više od 120 takmičara, održano od 21. do 24. oktobra u Beogradu, a nekoliko dana kasnije u Smederevu održan je i turnir za seniore. Ekipe je vodio trener Tomislav Antelj.

Nakon osvojene titule prvaka Vojvodine kadet Matija Pižurica je dokazao svoj kvalitet osvojivši i titulu prvaka Srbije u kategoriji do 48 kilograma. Zlatnu medalju osvojio je i senior Veljko Gligorić, dok su se Marko Pižurica i Vuk Popović izborili za bronzano odličje. O dostalih takmičara subotičkog kluba Vuk Knežević je takmičenje završio bez plasmana.

Tituli ekipnog šampiona sa Radničkim Veljko Gligorić je pridodao i zvanje najboljeg u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji do 56 kilograma. Da bi došao do titule u finalnoj borbi mora je da svoj maksimum i pokaže svo svoje tehničko znanje i iskustvo.

- Drago mi je da sam stvari vratio na svoje mesto, da sam ponovo uzeo državnu titulu - kratko je rekao Gligorić nakon završene borbe. - Savez je obezbedio stipendije za sve prvake, što će nam pomoći i podsticati nas da se bolje pripremimo za Svetsko prvenstvo naredne godine i da sa njega ponovo donesemo neku medalju.

Prvo ovogodišnje takmičenje u okviru Prvenstva Srbije održano je za uzrast omladinaca, koje je bilo organizovano u Somboru, u martu, a zbog već poznate epidemiološke situacije sva dalja takmičenja su bila odložena. Ipak, uz dozvolu Kriznog štaba Bokserski savez Srbije je pristupio organizaciji i time uspešno priveo kraju takmičarsku sezonu.

Boks: Matija Pižurica i Veljko Gligorić prvaci Srbije

Važno je istaći i da je Bokserski savez Srbije prvi put u novijoj istoriji naše boks scene doneo odluku da svi šampioni, kako seniori tako i mlađe kategorije, dobiju mesečnu stipendiju i to 40.000 dinara za seniore, 10.000 za kadete, 20.000 za juniore i 30.000 za omladince.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2474
Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.