Komentara: 18
Pregleda: 11559

Boks: Jasmina Nađ svetski šampion

02.05.2019. u 10:46h > 21:33
Izvor: Subotica.com
Subotičanka Jasmina Nađ obmotala je oko sebe pojas za najbolju bokserku sveta u superbantam kategoriji, nakon što je juče u Martonošu savladala Sintiju Cinjel iz Mađarske.
Boks: Jasmina Nađ svetski šampion

Iskusna 34-godišnja šampionka, rodom iz Kanjiže, naspram sebe imala je aktuelnu svetsku prvakinju, Sintiju Cinjel, koja na svom kontu do ovog meča imala šest pobeda, sve borbe dobijene nokautom. Bio je to ozbiljan meč u najavi ali i prilika da Jasmina, posle mnogo uloženog truda i prolivenog znoja, dođe u posed još jednog od pojaseva koji joj nedostaje u njenoj bogatoj bokserskoj karijeri.

Prvog dana maja, kada su mnogi odmarali, ili se gostili na manjim ili većim druženjima, na salašu nedaleko Martonoša se ozbiljno zakuvavalo pred borbe za titulu profesionalnog šampiona sveta RBO u poluvelter i bantam kategorijama.

Boks: Jasmina Nađ svetski šampion

Foto: Zoltán Tandari (Sintija Cinjel i Jasmina Nađ)

U tom spektaklu, koji je obeležilo deset borbi, učestvovala je i Jasmina Nađ, član subotičkog Ultimate fighter kluba "Spartak" i zasluženo slavila, prekidom u 4. rundi, čime je postala svetski šampion u superbantam kategoriji. Bio je to težak meč u kojem je Jasmina pokazala više borbenosti i energije, pa je uz dobru taktičku pripremu i tehničku egzekuciju došla do željenog cilja - pojasa najbolje na svetu u RBO (Royal boxing organization).

Jasmina je pre nepunih mesec dana osvojila i zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u kategoriji seniorki do 56 kilograma, što je bila odlična uvertira pred meč za svetsku titulu.

Boks: Jasmina Nađ svetski šampion

Foto: Zoltán Tandari (Saša Gredeljević, Jasmina Nađ i Mihalj Halas)

Boks: Jasmina Nađ svetski šampion

Boks: Jasmina Nađ svetski šampion

Boks: Jasmina Nađ svetski šampion

Odličan uspeh ostvarila je i Valentina Keri iz Budo kluba “Senta” koja je takođe prigrabila pojas šampiona sveta RBO, ali u kategoriji laka velter (3-0). Valentina je inače svetska prvakinja u kik boksu, za seniore (Budimpešta, 2017). O njenoj karijeri od starta brine se Mihalj Halas, koji je i juče bio uz Valentinu i Jasminu u važnim mečevima

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 11559

Povezana vest

Povezane teme

boks

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.