Komentara: 3
Pregleda: 3985
Foto

Bogat program na Hipodromu - trka "Dužijanca", nadmetanje ponija i dvopregaša

29.07.2021. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Bogat program na Hipodromu - trka "Dužijanca",  nadmetanje ponija i dvopregaša

Konjički klub "Bačka" ove godine obeležava vek postojanja i rada, što će krajem avgusta biti i svečano obeleženo, a u međuvremenu uspešno se odvija i kasačka sezona, ovaj vikend programom i trkama u čast Dužijance.

Od ove godine klub obogaćuje program, uvodi trku ponija u kojoj učestvuju mlade nade konjičkog sporta. Posetioci na Gradskom hipodromu moći će da prate i trku dvoprega.

Bogat program na Hipodromu - trka "Dužijanca",  nadmetanje ponija i dvopregaša

- Pred nama je bogat vikend za ljubitelje konjičkog sporta. U pitanju je lepa manifestacija na kojoj će naši sugrađani biti u prilici da tokom dva dana uživaju u bogatom programu, posebno u nedelju.  Trka "Dužijanca" traje dugi niz godina u našem gradu, mesec avgust je deo godine kada proslavljamo kraj žetve, a ova trka je dobar uvod pred sve ono što nas čeka u okviru obeležavanja kraja žetvenih radova - rekla je Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu - Pozvala bih sugrađane da sada kada konačno možemo da popunimo tribine da dođu u što većem broju i uživaju u bogatom programu.

Dvodnevni vikend program najavio je Miodrag Zagorac, predsednik KK "Bačka". Iako se epidemijska situacija nije u potpunosti smirila, u klubu pokušavaju da daju svoj maksimum i realizuju sve trkačke dane u sezoni, a pored redovnog programa našlo se prostora i za neke novine.

Bogat program na Hipodromu - trka "Dužijanca",  nadmetanje ponija i dvopregaša

- Trudimo se dugi niz godina da održimo tradiciju, nastavili smo je u neobičnim uslovima zbog pandemije korona virusa, ove godine ipak sa publikom. Kao i ranijih godina program smo razdvojili na dva dela. Subota će biti nešto skromnija, program počinje u 16 časova, održaće se šest trka,a po prvi put u organizaciji kluba imamo trku ponija u kojoj učestvuju deca do 15 godina. Odluku da uključimo decu smo doneli na nivou kluba jer ta deca su budućnost ovog sporta i našeg kluba. Takođe posetioci će u subotu moći da vide i trku dvoprega - predočava Zagorac. - U nedelju nas očekuje osam trka, dve kvalifikacije za derbi 22. avgusta, što je veliki datum za klub i konjički sport, pored Srpskog kasačkog derbija. Izabrali smo najveći trkački događaj u toku sezone da obeležimo i 100 godina Kluba.

Trke ponija na sulkama (400m) počeće u 18 časova, a učestvuje šest takmičara do 15 godina. Program u nedelju počinje u 13:30 časova trkama kvalifikacija za Derbi, svečano otvaranje je u 15 časova, trka Memorijal "Albe Tumbas Loketić" startuje u 16 časova, prvo trčanje Dužijance je u 16:30, a drugo od 18 časova. Između ove dve centralne trke održaće se nastup mažoretkinja iz Sonte i defile konja iz ergele "Kelebija".

Preuzmite bilten

Izvor: Subotica.com
Najava kasačkog programa za vikend Najava kasačkog programa za vikend Najava kasačkog programa za vikend Najava kasačkog programa za vikend Najava kasačkog programa za vikend Najava kasačkog programa za vikend Najava kasačkog programa za vikend Najava kasačkog programa za vikend
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3985
Povezane teme

hipodrom

subotički hipodrom

konjički klub bačka

nataša aleksić

konjička trka dužijanca

miodrag zagorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.