Komentara: 10
Pregleda: 3080

Bivši Severaši ostaju bez zaostalih plata

25.04.2012. u 16:17h
Izvor: Radio Subotica
Presuda Osnovnog suda u Subotici da se tužbe radnika Severa povodom zaostalih plata od 1997. do 2002. godine odbijaju zbog zastarelosti je skandalozna, piše u Saopštenju Udruženja gradjana Subotice "Solidarnost".
Bivši Severaši ostaju bez zaostalih plata

Rešenja je dobilo 65 radnika, slična sudbina čeka još 450 radnika, i svi oni će morati da se žale Apelacionom sudu u Novom Sadu. Presude su donete na osnovu stava da je privatizacija Severa završena februara 2005. godine, ali prilozi, svedočenja i naročito dokument Agencije za privatizaciju nepobitno govore da je privatizacija okončana jula 2010. godine.

Kupoprodajni ugovor potpisan je decembra 2004. i u njemu su utvrdjene obaveze kupca u roku od pet godina, naglašava Udruženje Solidarnost i ocenjuje da je ovakav rad sudija u Osnovnom sudu sramota za Suboticu, i da su presude donete na osnovu političkih pritisaka i lobiranja menadžmenta Severa.

Radnici Severa se nikada neće odreći svojih 6,8 miliona evra pošteno zaradjenih plata i spremni su zarad pravde ići i do Strazbura. Protesti će biti radikalizovani, a protiv pojedinih sudija biće preduzete mere kod nadležnih organa, piše u Saopštenju Udruženja gradjana Solidarnost.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 18 časova
Komentara: 10
Pregleda: 3080

Povezana vest

Povezane teme

radnici Severa

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.