Komentara: 2
Pregleda: 5702

Bivši Otporaš Branimir Nikolić pronađen mrtav na Paliću

29.03.2010. u 21:12h
Izvor: Blic
<p>Jedan od istaknutih aktivista subotičkog Otpora Branimir Nikolić pronađen je danas mrtav na dečjem igrali&scaron;tu pored keja na jezeru Palić.</p>
Bivši Otporaš Branimir Nikolić pronađen mrtav na Paliću

Telo je pronađeno posle prijave prolaznika danas pre podne, a u policiji je agenciji Beta rečeno da je najverovatnije reč o samoubistvu. Branimir Nikolić poslednji put je viđen sinoć oko ponoći u jednom kafiću na obali Palića.

Viši sud u Subotici saopštio je o tom slučaju da je pronađeno telo Branimira N. rođenog 1957. godine. U saopštenju se navodi da je, radi utvrđivanja svih činjenica, naređena obdukcija, kao i da za sada nema zvaničnih informacija o uzroku smrti.

Branimir Nikolić je tokom 90-tih bio poznat kao borac protiv Miloševićevog režima, prvo kao član Lige socijaldemokrata Vojvodine, a potom kao aktivista Otpora.

Posle 5. oktobra 2000. godine bavio se projektom "Uterivanje istine", a javnosti je predočio mnoštvo podataka o kriminalnim i drugim poslovima nekih javnih ličnosti.

Više puta mu je suđeno za klevetu, a na osnovu jedne privatne tužbe je osuđen i odležao zatvorsku kaznu.

Poslednjih godina živeo je od socijalne pomoći.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 5702
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.