Komentara: 12
Pregleda: 4228

"Biti preduzetan u Subotici" - predavanja na Otvorenom univerzitetu

15.10.2014. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Otvoreni univerzitet Subotica, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – LER Grada Subotice i Kancelarija za mlade nastavljaju sa organizacijom serijala prezentacija na temu “Biti preduzetan u Subotici”, koje će se tokom septembra i oktobra 2014. godine održati u prostorijama Otvorenog univerziteta.
"Biti preduzetan u Subotici" - predavanja na Otvorenom univerzitetu

Naime, podstaknuti idejom proslave dana grada Subotice i sloganom ''Subotica, to sam ja!'' ove tri institucije, će organizovati seriju prezentacija uspešnih subotičkih preduzetnika sa ciljem popularisanja koncepta preduzetništva, samozapošljavanja i podsticanja lokalnih inicijativa.

Obzirom da se uz Regionalnu razvojnu agenciju, Privrednu komoru, Nacionalnu službu za zapošljavanje i Otvoreni univerzitet Subotica kontinuirano bavi edukacijom u oblasti preduzetništva želja nam je da ovim serijalom prezentacija načinimo korak dalje i omogućimo zainteresovanima da od uspešnih lokalnih privrednika dobiju informacije o praktičnom razvoju poslovnog koncepta, prevazilaženju teškoća u poslovanju, prilagođavanju poslovnom ambijentu, nastupu na domaćem tržištu i osvajanju inostranih tržišta.

Cilj prezentacija je da se fakultetski obrazovanim mladim, nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola i studentima predstavi razvojni put jednog uspešnog preduzetnika i da se na taj način širi svest o preduzetništvu koje je osnov društvenog napretka.

Na ovaj način želimo da pružimo podršku razvoju preduzetničke misli u Subotici, ističući u prvi plan potrebu da se svima koji imaju ideje, koji su inovativni, maštoviti i kreativni predstavi mogućnost da svoje ideje i ostvare, kako bi svojim radom, upornošću i istrajnošću dali svoj doprinos privrednom napretku našeg grada i zemlje, navodi se u saopštenju Otvorenog univerziteta.

Treći serijal prezentacija će se održati u četvrtak, 16. oktobra 2014. od 17:00 časova u sali 213, I sprat, na Otvorenom univerzitetu u Subotici.

AGENDA - IT SEKTOR

 • 17.00 – 17.20 -  Prezentacija poslovnog koncepta kompanije Manufaktura doo,
  Generalni direktor, Igor Marinović
 • 17.20 – 17.40 - Diskusija – pitanja, mišljenja, sugestije
 • 17.40 - 18.00 Prezentacija poslovnog koncepta kompanije Venera Bike doo,
  Generalni direktor Saša Sivić
 • 18.00 – 18.20 Diskusija – pitanja, mišljenja, sugestije
 • 18.20 – 18.40 Prezentacija poslovnog koncepta kompanije Printex doo,
  Generalni direktor Davor Ružinski
 • 18.40 – 19.00 - Diskusija – pitanja, mišljenja, sugestije
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4228
Povezane vesti
Povezane teme
Otvoreni univerzitet Subotica kancelarija za mlade preduzetništvo
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
  Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
  Pravila komentarisanja
  Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.