Komentara: 18
Pregleda: 4209

Biskupi pozvali katoličke vernike da se izjasne hrabro

20.09.2011. u 17:29h
Izvor: RTV Yueco
Biskupi pozvali katoličke vernike da se izjasne hrabro

Katolički biskupi su poručili svojim vernicima da se izjasne hrabro i slobodno na predstojećem popisu stanovništa u Srbiji koji će da traje od prvog do 15. oktobra. Izjašnjavanje o veri i pripadnosti Crkvi za neke je samo statički podatak, ali on može biti temelj i za donošenje raznih političkih, zdravstvenih, obrazovnih i drugih važnih odluka. U Subotičkoj biskupiji održan je sastanak svih biskupa, gde pored popisa stanovništva razgovaralo se o povraćaju imovine crkvama i drugim temama.

Na poslednjem popisu stanovništva 2002. godine 410.000 stanovnika se izjasnilo da su katoličke vere, s tim da je u Subotičkoj biskupiji registrovano 305.000 katolika. Biskupi očekuju da će budući popis pokazati da se smanjio broj katolika u Srbiji. Biskupi su pozvali svoje vernike da se slobodno izjasne o svojoj veri i nacionalnoj pripadnosti, kako se ne bi pisali u ostale.

Na sastanku u subotičkoj biskupiji bilo je reči i o povraćaju imovine i novom Zakonu o restituciji.

Pored toga, pokrenuto je i pitanje Karitasa i na koji način da se pomogne ovoj ustanovi koja brine o socijalno ugroženim porodicama. Priznavanjem svog identitetamogu se graditi humaniji i iskreniji međusobni odnosi, zaključuju biskupi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4209
Povezane teme

popis stanovništva

popis u subotici

subotička biskupija

biskupi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.