Komentara: 0
Pregleda: 1758

Biofest

04.12.2009. u 13:53h
Izvor: RTV Yueco
Biofest

U Subotici je otvoren Peti međunarodni festival organskih proizvoda Biofest. Otvorena je prodajna izložba organskih proizvoda i održan je seminar za bioproizvodjače. Biofest su podržali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i grad Subotice. Nebojša Blagojević godinama se bavi organskom proizvodnjom, smatra da građani još uvek nisu upoznati sa prednostima konzumiranja organskih proizvoda u odnosu na konvencionalne proizvode.

U cilju promovisanja značaja organske proizvodnje sa aspekta ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine i zdravlja ljudi, kao i razmene iskustava i uspostavljanja čvršće privredne saradnje u regionu održava se BIOFEST. Manifestacija je koncipirana po modelu Međunarodne federacije pokreta za organsku poljoprivredu, te iskustvu naprednih zemalja i članica Evropske unije, koja podrazumeva promociju i unapređenje razvoja organske proizvodnje i tržišta organskih proizvoda kroz stručna predavanja i prezentacije.

Od 2005. godine, kada je održan prvi BIOFEST, učestvovalo je 50-tak izlagača iz naše zemlje i inostranstva: Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Italije, Albanije, Makedonije, Austrije, Crne Gore, te oko 400 učesnika na raznim pratećim programima.

Sutra će biti održana Međunarodna konferencija pod nazivom : „Uloga formalnog i neformalnog obrazovanja u razvoju organske proizvodnje“, kao i dodela priznanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1758

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.