Komentara: 7
Pregleda: 5306

Bicikl kao prevozno sredstvo

31.03.2011. u 16:32h
Izvor: RTV Yueco
Bicikl kao prevozno sredstvo

Dolaskom lepšeg vremena sve više Subotičana kao osnovno prevozno sredstvo koristi bicikl. Osim što je jeftinije od motornog vozila, zdravije je, kako za samog vozača, tako i za ostale, jer se na taj način ne zagađuje životna okolina. Zbog povećanog broja biciklista na putevima, policija je pojačala kontrolu, radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Korzo je deo grada gde se biciklisti i pešaci najčešće susreću. Iako je iz razloga bezbednosti na korzou zabranjeno voziti bicikl, većina pešaka sa kojima smo razgovarali kažu da im vožnja bicikla po korzou ne smeta.

U saobraćajnoj policiji kažu da je veoma bitno da svi vozači povećaju toleranciju i da više pažnje obraćaju jedni na druge. Ono što biciklisti najviše greše jeste vožnja po biciklističkoj stazi u suprotnom smeru.

Pripadnici saobraćajne policije u buduće će pooštriti kontolu saobraćaja, za razliku od prethodnih 7 dana kada su izricane samo opomene za dvotočkaše i poljoprivredne mašine.

 

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 5306
Povezane teme

biciklisti subotica

bezbednost biciklista

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.