Komentara: 1
Pregleda: 2272

Bezvredne besplatne akcije

02.12.2008. u 16:23h
<p>Na teritoriji grada Subotica evidentirano je 92.512 građana za dodeljivanje besplatnih akcija. Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je na početku upisa besplatnih akcija najavio da će vrednost paketa akcija biti oko 1000 evra. Iako je takva izjava jo&scaron; u to vreme izazvala nevericu, Subotičani danas nisu sigurni da li će uop&scaron;te dobiti novac za svoje akcije.</p>
Bezvredne besplatne akcije

Prema rečima ekonomskog analitičara, Miroslava Prokopijevića, 1000 evra nikada nije bila realna cifra za paket akcija javnih preduzeća. On tvrdi da ni van finansijske krize te akcije nisu vredele više od 600 evra, ali nakon toga što je domaća berza oslabila za čak 80 procenata, vrednost paketa akcija je u ovom momentu minimalna.

Na celoj teritoriji Republike Srbije evidentirano je oko 4, 8 miliona zahteva za besplatne akcije, a ako se uzmu u obzir broj tih zahteva i veoma niska vrednost naših javnih preduzeća, realno je za očekivati da paket akcija ni u slučaju rešavanja finansijske krize neće vredeti više od stotinjak evra.

 

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2272
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.