Komentara: 0
Pregleda: 3501

Bezbednost liftova u Subotici

14.05.2014. u 17:02h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici ima nešto više od 150 liftova koji su u nadležnosti Direkcije za izgradnju grada čija je starnosna granica iznas 30 godina. Svakog meseca lift mora da se proveri i da se konstantuje njegovo stanje, a van redovnih kontrola serviseri često imaju intervencije, kako zbog kvarova, tako zbog vandalizma onih koji te liftove koriste.
Bezbednost liftova u Subotici

Liftovi se dele na električne i hidraulične, a razlikuju se po kvalitetu, ceni i udobnosti. Kada je reč o našem gradu, u ingerenciji Direkcije za izgradnju grada, održava se 150 liftova, od toga 130 električnih i 20 hidrauličnih.

Tereza Cekuš veoma često koristi lift, kako na poslu, tako i u drugim zgrada, kada treba da se popodne na određeni spart. Ona je jedna od onih osoba, koja nema strah niti od zatvorenog prostora, niti od toga da će se lift pokvariti u sred vožnje.

Iako još uvek ima manje hidrauličnih liftova u Subotici, oni se po rečima servisera uglavnom ugrađuju u novije zgrade, jer su jeftiniji, prave manje buke, a i smeštaj u zgradu im je pogodniji. Oni elektični koriste se uglavnom u zgradama gde živi veći broj ljudi. Bezbednost liftova je na najvećem mogućem nivou, a česti kvarovi upravo su dokaz velikog broja sigurnosnih mera, jer čim neka sitnica zakaže, lif se zaustavlja.

Standardna brzina hidrauličnog lifta je 0,63 metara u sekundi, dok su elektični liftovi nešto brži i idu do 1.2 metra u sekundi, dok i jedan i drugi pristaju i kreću sa 0.2 metra u sekundi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 3501
Povezane teme

lift

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.