• Pregleda: 3066

Bezbedno kupovati meso iz rashladnih vitrina na pijacama

Prodaja mesa i mlečnih proizvoda na pijacama dozvoljena je samo u rashladnim vitrinama, a proizvodi koji se prodaju iz rashladnih vitrina su bezbedni poručuju iz preduzeća "Subotičke pijace", kao i iz AD "Tržnica". Za prodaju mesa, kolača i mlečnih proizvoda neophodno je ispuniti uslove poput adekvatne temperature i održavanje higijene vitrina.
Bezbedno kupovati meso iz rashladnih vitrina na pijacama

Rozalija Bajht već trideset godina prodaje pileće meso na Mlečnoj pijaci. Kako kaže, za sve ove godine nije imala nikakvih problema jer prodaje isključivo sveže namirnice, svakodnevno, po nekoliko puta, čisti vitrine, a meso uvek drži na adekvatnoj temperaturi.

- Nismo imali problema, prodajemo sveže meso, koje uvek držimo na temperaturi od četiri stepena, kako kod kuće, tako i u kombiju kada ga dovozimo i na pijaci - kaže Bajht.

Iz preduzeća "Subotičke pijace" poručuju da je meso koje se prodaje na pijacama u rashladnim vitrinama bezbedno, te da se kontrole od strane nadležnih sprovode svakog meseca. Takođe, napominju da meso i mlečni proizvodi mogu da se prodaju isključivo iz rashladnih vitrina.

- Leti, kada su veće temperature, svako jutro kontrolišemo da li su u vitrinama odgovarajući stepeni, jer bitno je da za kolače i peciva u vitrinama bude do 10 stepeni, za meso do osam, a za mlečne proizvode do šest stepeni. Osim temperature, redovno kontrolišemo i čistoću vitrina - rekao je Aleksandar Jano, kordinator preduzeća "Subotičke pijace".

Pre nešto manje od godinu dana, zbog potrebe tržišta za prehrambenim proizvodina, otvorena je mlečna hala i na Buvljaku. Iz AD "Tržnica" napominju da su zakupci i kupci izuzetno zadovoljni, a ovu činjenicu potvrđuje i povećan promet. Svi kupci imaju mogućnost da na potpuno bezbedan način kupe namirnice životinjskog porekla navode iz AD "Tržnica" i dodaju da za skoro godinu dana nije bilo nikakvih problema.

- Izgradnjom mlečne hale, ponuda na našoj pijaci je postala bogatija za niz proizvoda, kao što su sveže živinsko meso, sir, mleko i drugi mlečni proizvodi, kolači i suhomesnati proizvodi. Do sada nije bilo nikakvih problema prilikom prodaje ovih proizvoda, sugrađani su zadovoljni, a posebno stanovnici mesnih zajednica Gat i Mali Bajmok, kojima je ovom investicijom omogućeno da na jednom mestu mogu da kupe dobru, kvalitetnu i zdravstveno bezbednu hranu životinjskog porekla - poručila je Gordana Bogdanović, marketing menadžerka AD "Tržnica".

Podsećamo sugrađane da, na ovim tropskim temperaturama, meso i mlečne proizvode na pijacama mogu bezbedno kupovati samo iz rashladnih vitrina.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

9
Ssss Odgovori
Jedna topla preporuka. U tom delu sa friziderima, poslednji red, poslednji frizider levo. Zena se zove Anika čini mi se, rade ona i sin. Ubedljivo najsvežije pileće meso!
Cummiball
@ SSSS
Pilići su verovatno toliko sveži da samo što ne iskoče iz vitrine, prokokodaču i potrče glavom bez obzira.
Pozdravi mamu Aniku.
Ssss
Nije mi mamika, niti smo u ikakvom srodstvu. Kod žene kupujem godinama, čak sam u par navrata išla i kod nje kući, i znam kako i tamo izgleda.
Cummiball
Ako ti Anika nije mamika, a ovo sve nije reklama za samog sebe, već stvarno topla preporuka za bezbednu kupovinu pilećeg mesa u ovim pretoplim letnjim danima, onda je to sve u redu.
Ljudi su skloni često sebe da reklamiraju i hvale do besvesti.
U svakom slučaju, pogledaćemo i Aniku i njene piliće, a možda i nešto kupimo kod nje.
djuro Odgovori
A gde je to sve zaklano,gde je to skladisteno,gde je sve to pregledano od strane veterinarske inspekcije, a suhomesnati proizvodi gde su napravljeni? Pa samo izvolite
zabrinut Odgovori
Sve je to divno samo nekoliko pitanja pa mozda gospoda koja garantuju da je sve to bezbedno znaju i odgovor. Gde je sve to zaklano i pod kakvim uslovima gde je to skladisteno na kojoj temperaturi gde je to sve veterinarska inspekcija kontrolisala. Nije samo to vazno da je na prodajnom mestu na hladnom nego ceo proces. A suhomesnati proizvodi gde su napravljeni ili je to legalan sverc iz madjarske.
Safet Odgovori
Isto vam dodje popiti casu eserihije
ffilozoff
Safete najbolja je bela debela slanina od mangulice,ta leci sve,a ne kvari se ni na +40
Safet
Znam
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.