Komentara: 9
Pregleda: 5024

Bezbedno kupovati meso iz rashladnih vitrina na pijacama

01.08.2017. u 14:09h
Izvor: RTV Yueco
Prodaja mesa i mlečnih proizvoda na pijacama dozvoljena je samo u rashladnim vitrinama, a proizvodi koji se prodaju iz rashladnih vitrina su bezbedni poručuju iz preduzeća "Subotičke pijace", kao i iz AD "Tržnica". Za prodaju mesa, kolača i mlečnih proizvoda neophodno je ispuniti uslove poput adekvatne temperature i održavanje higijene vitrina.
Bezbedno kupovati meso iz rashladnih vitrina na pijacama

Rozalija Bajht već trideset godina prodaje pileće meso na Mlečnoj pijaci. Kako kaže, za sve ove godine nije imala nikakvih problema jer prodaje isključivo sveže namirnice, svakodnevno, po nekoliko puta, čisti vitrine, a meso uvek drži na adekvatnoj temperaturi.

- Nismo imali problema, prodajemo sveže meso, koje uvek držimo na temperaturi od četiri stepena, kako kod kuće, tako i u kombiju kada ga dovozimo i na pijaci - kaže Bajht.

Bezbedno kupovati meso iz rashladnih vitrina na pijacama

Iz preduzeća "Subotičke pijace" poručuju da je meso koje se prodaje na pijacama u rashladnim vitrinama bezbedno, te da se kontrole od strane nadležnih sprovode svakog meseca. Takođe, napominju da meso i mlečni proizvodi mogu da se prodaju isključivo iz rashladnih vitrina.

- Leti, kada su veće temperature, svako jutro kontrolišemo da li su u vitrinama odgovarajući stepeni, jer bitno je da za kolače i peciva u vitrinama bude do 10 stepeni, za meso do osam, a za mlečne proizvode do šest stepeni. Osim temperature, redovno kontrolišemo i čistoću vitrina - rekao je Aleksandar Jano, kordinator preduzeća "Subotičke pijace".

Bezbedno kupovati meso iz rashladnih vitrina na pijacama

Pre nešto manje od godinu dana, zbog potrebe tržišta za prehrambenim proizvodina, otvorena je mlečna hala i na Buvljaku. Iz AD "Tržnica" napominju da su zakupci i kupci izuzetno zadovoljni, a ovu činjenicu potvrđuje i povećan promet. Svi kupci imaju mogućnost da na potpuno bezbedan način kupe namirnice životinjskog porekla navode iz AD "Tržnica" i dodaju da za skoro godinu dana nije bilo nikakvih problema.

- Izgradnjom mlečne hale, ponuda na našoj pijaci je postala bogatija za niz proizvoda, kao što su sveže živinsko meso, sir, mleko i drugi mlečni proizvodi, kolači i suhomesnati proizvodi. Do sada nije bilo nikakvih problema prilikom prodaje ovih proizvoda, sugrađani su zadovoljni, a posebno stanovnici mesnih zajednica Gat i Mali Bajmok, kojima je ovom investicijom omogućeno da na jednom mestu mogu da kupe dobru, kvalitetnu i zdravstveno bezbednu hranu životinjskog porekla - poručila je Gordana Bogdanović, marketing menadžerka AD "Tržnica".

Bezbedno kupovati meso iz rashladnih vitrina na pijacama

Podsećamo sugrađane da, na ovim tropskim temperaturama, meso i mlečne proizvode na pijacama mogu bezbedno kupovati samo iz rashladnih vitrina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 5024
Povezane teme

Tržnica Subotica

meso

jkp subotičke pijace

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.