Komentara: 11
Pregleda: 4525

Bez zakazivanja "Sinofarm" vakcinom u Novoj opštini, najavljene nove količine drugih proizvođača

13.05.2021. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
Bez zakazivanja "Sinofarm" vakcinom u Novoj opštini, najavljene nove količine drugih proizvođača

Imunizacija stanovništva protiv virusa kovid-19 teče neprekidno gotovo pola godine, a u skladu s prilivom vakcina, Dom zdravlja Subotica organizuje svoj rad i aktivnosti.

Trenutno (danas) bez zakazivanja je moguće primiti vakcinu kineskog proizvođača "Sinofarm" i to na punktu u Novoj opštini, od 8 do 20 časova, a kako najavljuju iz Doma zdravlja, u narednim danima se očekuju nove količine kako ove, tako i drugih vakcina proizvođača registrovanih u Srbiji, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

- Naše ekipe za vakcinaciju su tokom ove nedelje bile mobilne, obavljali smo revakcinaciju nepokretnih građana kojih na teritoriji grada ima preko 300. Svakodnevno samo i u prigradskim naseljima, danas u Čantaviru i Bajmoku, gde pokušavamo da što više olakšamo građanima iz tih mesnih zajednica da prime vakcinu - objašnjava Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja. - Akcije koje smo u nekoliko navrata sprovodili u prigradskim naseljima, pokazale su se kao vrlo popularne, s obzirom na to da je odziv građana bio vrlo dobar.

Bez zakazivanja "Sinofarm" vakcinom u Novoj opštini, najavljene nove količine drugih proizvođačaNa vakcinaciju bez zakazivanja mogu da dođu svi punoletni državljani Srbije, bez obzira na prebivalište. Iz Doma zdravlja pozivaju sve koji žele da se vakcinišu, da dođu na punkt u Novoj opštini i sa sobom ponesu lični dokument sa slikom, a po mogućnosti popune i ponesu obrazac za saglasnost, kako bi se ubrzao proces evidentiranja u sistem. Ukoliko nisu u mogućnosti, moći će da popune i potpišu obrazac za saglasnost na samom punktu.

Punkt u Kumičićevoj ulici je privremeno zatvoren, jer centralni u Novoj opštini nije pod velikim pritiskom, a po potrebi će se otvarati, o čemu će takođe građani biti obavešteni.

Direktorka Doma zdravlja takođe napominje da će građani vakcinisani 24. i 25. aprila "Fajzerom" svoju revakcinu dobiti za vikend u ambulanti u Kumičićevoj ulici, o čemu će biti obavešteni i putem kontakata koje su ostavili.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4525
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.