Komentara: 5
Pregleda: 4504

Bez dogovora između Prijatelja i grada

24.03.2011. u 18:34h
Izvor: RTV Yueco
Bez dogovora između Prijatelja i grada

U gradu su se pojavile neproverene informacije da će psi koji su bili smešteni u azilu u Bačkoj Topoli, gde je nastradala vlasnica azila, biti prebačeni u Suboticu. U veterinarskoj inspekciji demantuju ovakve glasine. Etela Merk stradala je u požaru u pre desetak dana na svom salašu 116 u Bačkoj Topoli gde je smešten azil za 500 pasa i 100 mačaka. Brigu o tom azilu preuzela je opština Bačka Topola, dok se ne pronađe rešenje za životinje, tvrde u inspekciji.

Vest da je nastradala vlasnica azila u Bačkoj Topoli u požaru osmog marta dovela je do puštanja u javnost neproverenih informacija. U poslednje vreme krenule su priče da će životinje iz pomenutog azila biti prebačene u Suboticu gde još uvek nije postignut dogovor između grada i Udruženja za zaštitu životinja “Prijatelj”.U veterinaskoj inspekciji tvrde da to nije tačno i da je u toku proces gde se utrvđuje čiji vlasnici pasa i mačaka su poznati, a koji nepoznati.Tek nakon završenog postupka biće omogućeno njihovo udomljavanje.

Zastupnica Društva za zaštitu životinja “Prijatelj” u protekla tri meseca nije uspela da pronađe zajedničko rešenje sa gradom o zbrinjavanju 700 pasa i mačaka iz pomenutog azila. Grad im je dao jednokratnu pomoć od 40.000 dinara, donosi hranu i čisti septičke jame, kako bi stanovnici objekta imali higijenske uslove.

Problem između grada i Društva “Prijatelj” u ovom se trenutku čini nerešivim. “Prijatelj” ne odustaje od svojih zahteva da se finansira od strane grad, a grad nema obavezu da ih finansira jer postoji i gradski azil koji vodi Čistoća.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 4504
Povezane teme

azil za pse

azil bačka topola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.