Komentara: 2
Pregleda: 5421

Bespovratna sredstva za unapređenje proizvodnje u cilju podsticanja razvoja preduzetništva

11.01.2017. u 15:54h
Izvor: Subotica.com
U okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Srbije raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje proizvodnje.
Bespovratna sredstva za unapređenje proizvodnje u cilju podsticanja razvoja preduzetništva

Privredni subjekti koji ispunjavaju uslove Programa, mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u iznosu od 20 odsto bespovratnih sredstava od vrednosti investicionog ulaganja, dok će preostali iznos  biti finansiran iz kredita Fonda za razvoj.

- Sredstva opredeljena Programom namenjena su za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju ili kupovinu  proizvodnog prostora ili poslovonog prostora,   kupovinu nove ili polovne proizvodne opreme, uključujući dostavna vozila koja služe za prevoz sopstvenih proizvoda i druga transportna sredstva uključena u proces proizvodnje,  nabavku softvera i drugih nematerijalnih ulaganja, kao i za trajna obrtna sredstva, koja mogu da učestvuju najviše do 20 odsto u strukturi ukupnog investicionog ulaganja - kaže Milan Maličević, v.d. direktora Regionalne razvojne agencije „Panonreg“

Pravo na konkurisanja za finansijsku podršku imaju preduzetnici, mikro, mali i srednji privredni subjekti i zadruge koji su registrovani u Agenciji za privredne registre, a koji dostave finansijske izveštaje za prethodne dve godine od godine u kojoj se podnosi zahtev u kojima nije iskazan neto gubitak.

- Iznos ukupnog ulaganja za preduzetnike ne može biti manji od 375 hiljada dinara niti veći od 8,75 miliona dinara, dok za pravna lica ne može biti manji od 2,5 miliona dinara niti veći od 50 miliona dinara. Krediti Fonda po ovom Programu odobravaće se u skladu sa programom Fonda. Rok otplate je do 10 godina, u okviru koga je grejs period do jedne godine za pravna lica i do 7 godina, u okviru koga je grejs period do jedne godine za preduzetnike. Kamatna stopa, uz primenu valutne klauzule, iznosi 1,5 odsto godišnje uz garanciju banke i 3 odsto godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja - kaže Maličević.

Konkurs će biti otvoren do 30. juna a detaljnije informacije o uslovima konkursa  mogu se dobiti  na sajtu www.panonreg.rs ili preko telefona 554-107, kao i lično na adresi kancelarije RRA Panonreg, Trg cara Jovana Nenada 15.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 5421
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.