• Pregleda: 2239

Bespovratna sredstva za korišćenje biomase u ustanovama socijalne zaštite

U Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku i mineralne sirovine potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja biomase u ustanovama socijalne zaštite, čiji je osnivač AP Vojvodina.
Bespovratna sredstva za korišćenje biomase u ustanovama socijalne zaštite

Sredstva namenjena realizaciji ovih projekata iznose više od 39 miliona dinara, a reče je o Gerontološkom centru „Sombor“ iz Sombora i Gerontološkom centru, socijalno-zdravstvenoj ustanovi za zbrinjavanje odraslih lica iz Subotice. Projekti se odnose na zamenu postojećih kotlova na fosilna goriva kotlovima na obnovljive izvore enregije u ustanovama socijalne zaštite čiji je osnivač Vlada AP Vojvodine, čime je započeto pružanje podrške zameni kotlova ustanovama koje su korisnici budžeta Vlade AP Vojvodine.

-Ovim projektima započeli smo realizaciju jednog od ciljeva Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, a to je zamena uvoznog fosilnog goriva domaćim resursom kao energentom, što dovodi do višestrukih ekonomskih efekata – smanjenja finansijskih sredstava za nabavku energenta u proizvodnji toplotne energije, a takođe i stvaranje domaćeg tržišta za potrošnju biomase kao energenta za proizvodnju toplotne energije, naglasila je Nataša Pavićević Bajić i objasnila da je sve ovo osnov za razvoj jedne mlade industrijske grane, kao i osnov za povećanje profitabilnosti proizvodnje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
fosil Odgovori
Je li to bio konkurs?
nena Odgovori
Čemu konkurs novi kotao jako liči na stari. Uskoro počinje otkup zemljišta za lager džambo bala slame oko Toplane i Gerontološkog.
vecker Odgovori
dal je uradjen studio izvodljivosti? sta ce iz svega izaci ni sveti bog nezna. bitno da konkurisemo pa preko veze dobijemo sredstva iz budzeta. ,pa ce biti da sredstva nisu dovoljna treba jos . ko ce sve to nadgledati ili kontrolisati mozda je promakla informacija koliko ce usteda biti.i na kraju krajeva koliko ce to da se odrazi na cenu smestaja u gerontoloskom?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.