Komentara: 3
Pregleda: 2455

Bespovratna sredstva za korišćenje biomase u ustanovama socijalne zaštite

12.12.2013. u 16:40h
Izvor: RTV Yueco
U Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku i mineralne sirovine potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja biomase u ustanovama socijalne zaštite, čiji je osnivač AP Vojvodina.
Bespovratna sredstva za korišćenje biomase u ustanovama socijalne zaštite

Sredstva namenjena realizaciji ovih projekata iznose više od 39 miliona dinara, a reče je o Gerontološkom centru „Sombor“ iz Sombora i Gerontološkom centru, socijalno-zdravstvenoj ustanovi za zbrinjavanje odraslih lica iz Subotice. Projekti se odnose na zamenu postojećih kotlova na fosilna goriva kotlovima na obnovljive izvore enregije u ustanovama socijalne zaštite čiji je osnivač Vlada AP Vojvodine, čime je započeto pružanje podrške zameni kotlova ustanovama koje su korisnici budžeta Vlade AP Vojvodine.

-Ovim projektima započeli smo realizaciju jednog od ciljeva Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, a to je zamena uvoznog fosilnog goriva domaćim resursom kao energentom, što dovodi do višestrukih ekonomskih efekata – smanjenja finansijskih sredstava za nabavku energenta u proizvodnji toplotne energije, a takođe i stvaranje domaćeg tržišta za potrošnju biomase kao energenta za proizvodnju toplotne energije, naglasila je Nataša Pavićević Bajić i objasnila da je sve ovo osnov za razvoj jedne mlade industrijske grane, kao i osnov za povećanje profitabilnosti proizvodnje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2455
Povezane teme

gerontološki centar subotica

biomasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.