Komentara: 1
Pregleda: 2115

Besplatni EKG i kardio pregled u petak u MZ "Aleksandrovo"

26.09.2019. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja Svetskog dana srca, zainteresovani sugrađani moći će da izmere krvni pritisak, da obave fizikalni pregled kod kardiologa, kao i snimanje EKG-a.
Besplatni EKG i kardio pregled u petak u MZ "Aleksandrovo"

Ovogodišnji Svetski dan srca obeležava se pod sloganom "Budi heroj svoga srca", kako bi se skrenula pažnja populacije na važnost kontrole faktora rizika i stanja zdravlja srca.

Ovaj značajan datum u Kalendaru javnog zdravlja, Opšta bolnica Subotica obeležiće zdravstvenom akcijom koja će se održati u petak, 27. septembra, u Mesnoj zajednici "Aleksandovo", na adresi Aksentija Marodića br. 28. U periodu od 10 do 15 časova, zainteresovani sugrađani biće u prilici da izmere krvi pritisak, obave fizikalni pregled kod kardiologa, kao i snimanje EKG-a.

Svetski dan srca je ustanovljen 2000. godine, s ciljem da informiše ljude širom sveta da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok obolevanja, radne nesposobnosti i prevremene smrtnosti. Tokom prošle godine, od bolesti srca i krvnih sudova umrlo je 1.430 osoba na teritoriji Severnobačkog okruga, a najučestalije dijagnoze pacijenata bile su provišeni krvni pritisak, arteroskleroza, oboljenja srčanog mišića i koronarna bolest.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2115
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

svetski dan srca

bolest srca i krvnih sudova

bolnica subotica

bolesti srca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.