• Pregleda: 2152

Besplatne užine za više od 1.600 osnovaca

Program besplatnih užina sprovodi se u 21 osnovnoj školi u Subotici i trenutno je dobija 1.655 učenika, izjavila je članica Gradskog veća u Subotici zadužena za obrazovanje Etela Jerinkić.
Besplatne užine za više od 1.600 osnovaca

Ona je prilikom posete prigradskim osnovnim školama izjavila novinarima da mnogi roditelji još uvek nisu prikupili svu potrebnu dokumentaciju kako bi ostvarili pravo na besplatnu užinu, tako da se u narednom periodu očekuje još veći broj dece koja će je primati.

Na osnovu povratnih informacija iz škola, ona smatra da je akcija potrebna i da je dala dobre rezultate.

"Mislim da je to i veliki podsticaj za učenike iz porodica slabijeg materijalnog stanja, jer zahvaljujući tim užinama oni mogu pažljivije da prate nastavu i ostvare bolje rezultate u učenju. Na taj način se i neke frustracije smanjuju, a smanjuju se i tenzije, agresivnost i vršnjačko nasilje", rekla je Jerinkićeva, napomenuvši da bi ovaj program trebalo proširiti i na pripremni predškolski program.

Skupština grada Subotica, na sednici održanoj 27. decembra 2012. godine, donela je Odluku o ostvarivanju prava na besplatnu užinu na osnovu koje će grad Subotica tokom ove godine sa 20 miliona dinara obezbediti besplatne užine učenicima od prvog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji grada koji su iz socijalno ugroženih porodica.

Izvor: Agencija "Tanjug"

povezane teme

4
Xmen Odgovori
Pogledajte šta se dobija u "besplatnim" užinama, ako je kifla i čaj 80 dinara, kako to tvrde , ond tu neko debelo kraducka !
kojot Odgovori
Свака част за ову акцију! Али је жалосно што је народ доведен до тога а довели су их исти ови што сад глуме неке хуманисте...
cule Odgovori
svaka cast
nastavite i u srednjim skolama jer situacija za siromasne je ista i kasnije
xy Odgovori
posto radim u skoli, znam kakve su uzine, i uzine su skroz dobre! barem u nasoj skoli za nekih 70 i koji dinar se dobije uvek neko punjeno pecivo sa jogurtom, sokom ili vocem. osobe iz opstine koje su zaduzene za besplatnu uzinu idu u inspekciju da provere da li se postuje jelovnik tako da ne bi trebalo da bude zloupotrebe.
na kraju krajeva bitno je da deca nesto pojedu pa nek je to i kifla i caj, do sad nisu imali ni to
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.