Komentara: 4
Pregleda: 2724

Besplatne užine za više od 1.600 osnovaca

25.05.2013. u 20:45h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Program besplatnih užina sprovodi se u 21 osnovnoj školi u Subotici i trenutno je dobija 1.655 učenika, izjavila je članica Gradskog veća u Subotici zadužena za obrazovanje Etela Jerinkić.
Besplatne užine za više od 1.600 osnovaca

Ona je prilikom posete prigradskim osnovnim školama izjavila novinarima da mnogi roditelji još uvek nisu prikupili svu potrebnu dokumentaciju kako bi ostvarili pravo na besplatnu užinu, tako da se u narednom periodu očekuje još veći broj dece koja će je primati.

Na osnovu povratnih informacija iz škola, ona smatra da je akcija potrebna i da je dala dobre rezultate.

"Mislim da je to i veliki podsticaj za učenike iz porodica slabijeg materijalnog stanja, jer zahvaljujući tim užinama oni mogu pažljivije da prate nastavu i ostvare bolje rezultate u učenju. Na taj način se i neke frustracije smanjuju, a smanjuju se i tenzije, agresivnost i vršnjačko nasilje", rekla je Jerinkićeva, napomenuvši da bi ovaj program trebalo proširiti i na pripremni predškolski program.

Skupština grada Subotica, na sednici održanoj 27. decembra 2012. godine, donela je Odluku o ostvarivanju prava na besplatnu užinu na osnovu koje će grad Subotica tokom ove godine sa 20 miliona dinara obezbediti besplatne užine učenicima od prvog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji grada koji su iz socijalno ugroženih porodica.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2724

Povezane vesti

Povezane teme

osnovne škole subotica

etela jerinkić

besplatna užina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.