Komentara: 15
Pregleda: 15024

Besplatne stomatološke usluge za studente

25.01.2012. u 17:29h
Izvor: RTV City
Besplatne stomatološke usluge za studente

Od 1. januara stupila je na snagu posebna odredba zakona o zdravstvenoj zaštiti, koja licima od 18 do 26 godina omogućava besplatne stomatološke usluge. Pravo na besplatnog zubara imaju osobe koje pohađaju srednju i visoku školu, i fakultete.

Do sada su pravo na besplatne stomatološke usluge imali trudnice, deca do navršene 18. godine, osobe starije od 65 godina, kao i određene grupe pacijenata. Prema novoj odredbi, pod besplatnim stomatološkim uslugama ne podrazumevaju se i usluge protetike i fiksne ortodoncije.

Pored studenata, pravo na besplatne stomatološke usluge od 1. januara imaju i lica kod kojih je tokom života došlo do oboljenja ili gubitka pojedinih telesnih ili psihičkih funkcija, zbog čega nisu sposobni da obavljaju svakodnevne životne aktivnosti.

Uz overenu zdravstvenu knjižicu, informacije o dokumentaciji koja im je potrebna kao dokaz pri ostvarivanju besplatnih stomatoloških usluga, lica mogu dobiti u filijali Zavoda za zdravstveno osiguranje.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 15024
Povezane teme

stomatologija

besplatne stomatološke usluge

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.