Komentara: 0
Pregleda: 1902

Besplatne radionice u okviru projekta "Družionica"

30.10.2017. u 12:53h
Izvor: Subotica.com
U toku su prijava i upis za poslednji ovogodišnji ciklus besplatnih radionica, u okviru projekta "Družionica", koji realizuje Otvoreni univerzitet Subotica u saradnji sa Gradom Subotica. Cilj ovog projekta je da deca, putem razvoja potrebe za obrazovanjem, kulturom i podsticanjem kreativnosti, postanu manje podložna negativnim uticajima koje nosi savremeno doba.
Besplatne radionice u okviru projekta "Družionica"

Projekat "Družionica" namenjen je deci osnovnoškolskog uzrasta, s time da je veći naglasak stavljen na decu uzrasta od 10 do 14 godina, budući da je uočena potreba, ali i nedostatak kreativnih i edukativnih sadržaja za tu starosnu dob.

Uzevši u obzir savremene trendove, ali i potrebe i interesovanja današnje dece, "Družionica" se sastoji iz šest grupa programa, a deca su u mogućnosti da biraju između 13 različitih radionica, među kojima su Kreativne radionice (likovna, lutkarska i radionica za izradu patchworka), Filmska radionica, Novinarska radionica za decu, Fotografski klub (Fotografska radionica – fotogram i cijanotipija, Radionica fotografije za decu, Radionica škrabanja), Ekološka radionica i Zanimljiva informatika (PIXLR, WEEBLY ili WIX, SCRATCH, MAYA).

- Različitost i raznovrsnost osmišljenih kurseva i kreativnih radionica, ostavlja mogućnost ličnog izbora deteta da se bez pritisaka, stvorenih navika u školi ili roditeljskog iskustva i želja, oproba u kulturnoj, umetničkoj ili obrazovnoj oblasti koja ga zanima, te na taj način proveri i razvije talenat koji poseduje. Deci bi se, kroz formu igre, plasiralo znanje, prepoznavao talenat, uticalo na razvijanje potrebe da se kroz posmatranje i poštovanje drugih stvaraju nove vrednosti - navode iz Otvorenog univerziteta Subotica, dodajući da se realizacijom ovakvog modela edukacije kod dece, u važnom životnom dobu razvija kreativnost, timski duh i individualni rad, liderstvo, emocionalna inteligencija i tolerancija.

Do sada su prošla tri ciklusa radionica i u toku je prijava dece za posledni ovogodišnji ciklus. Bitno je napomenuti da su radionice besplatne za sve učesnike, kao i da je obezbeđen sav potreban materijal za rad.

Broj učesnika po grupama je ograničen, te je potrebna prijava koja se vrši na Info pultu Otvorenog univerziteta, telefonom na broj 024 554 600 ili putem mail-a kursevi@openunsubotica.rs.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1902
Povezane teme

lutkarska radionica

Otvoreni univerzitet Subotica

fotografska radionica

dečije radionice

radionice za decu

kreativna radionica

besplatna radionica

družionica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.