Komentara: 3
Pregleda: 3684

Besplatne obuke za razvoj preduzetništva

11.09.2013. u 12:11h
Uz podršku Grada Subotice Regionalni centar za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Subotica, organizuje edukaciju privrednika sa ciljem podizanja nivoa znanja iz oblasti upravljanja preduzećima, koja su jednako potrebna menadžerima već postojećih preduzeća kao i početnicima u biznisu.
Besplatne obuke za razvoj preduzetništva

Podizanjem nivoa preduzetničkih znanja, veština  i preduzetničke kulture otvara se mogućnost formiranja novih privrednih subjekata što će dovesti do smanjenja nezaposlenosti  kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

Ovaj program se sprovodi kroz organizovanje besplatnih dvodnevnih obuka. Tokom septembra održaće se sledeće obuke:

Marketing i prodaja za poslovne ljude - namenjena kako menadžerima već osnovanih preduzeća tako i početnicima u poslovanju. Cilj ove dvodnevne radionice je upoznavanje sa osnovama marketinga i prodaje (pronalaženje i zadržavanje kupaca, proces prodaje, umrežavanje, izrada marketing plana kao dela biznis plana). Radionica će obuhvatati teorijski i praktični deo. Termin obuke je 17. i 18. septembar.

Druga obuka će se održati 19. i 20. septembra, a tema je kako započeti sopstveni posao. Obuka će pružiti osnovne instrukcije za prepoznavanje uslova za početak sopstvenog posla kao i koje su to neophodne veštine i resursi za uspešnost poslovanja. Ova obuka je namenjena svima koji imaju u planu da otvore svoje preduzeće ili preduzetničku radnju.  Kroz praktični deo – izradu biznis plana, će se pomoći da kandidati spoznaju celoviti sliku poslovanja koja ih očekuje.

Poslednja septembarska obuka je predviđena za 24. i 25., a tema je "Izvoznici po prvi put". Obuka je namenjena vlasnicima MSP koji razmišljaju o izvozu na strana tržišta, ali još uvek nisu napravili prvi korak. Ovaj program treba da im pomogne da utvrde da li su izvoz i internacionalizacija odgovarajući koraci za preduzeće u datoj fazi razvoja.

Sve obuke održavaju se u prostorijama Arhus centra u zgradi Otvorenog univerziteta, Trg cara Jovana Nenada 15, a početak je od 12 časova. Svim  polaznicima će biti obezbeđen radni materijal.

Zainteresovni kandidati treba da se jave na telefon 024/554-107 ili lično u kancelariji Regionalnog centra za razvoj MSPP, Trg cara Jovana Nenada 15 (Otvoreni univerzitet, 1. polusprat) u Subotici.

Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3684
Povezane teme

preduzetništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.