Komentara: 3
Pregleda: 2860

Besplatna pravna pomoć u postupcima rehabilitacije

01.02.2013. u 15:12h
Izvor: RTV Yueco
Služba za pravnu pomoć u postupcima rehabilitacije i restitucije Udruženja građana „Concordia Minoritatis Hungaricae”, počela je sa radom 23. januara 2012. godine.
Besplatna pravna pomoć u postupcima rehabilitacije

Godišnjica rada službe, pokrenute na inicijativu Saveza vojvođanskih Mađara, predstavlja dobru priliku za informisanje javnosti o stečenom iskustvu, o problemima sa kojima smo se suočili, kao i o zadacima za naredni period.

U proteklih 12 meseci 2763 podnosilaca zahteva se obratilo našoj službi za besplatnu pravnu pomoć u postupcima rehabilitacije i restitucije, piše u saopštenju Udruženja građana. Najznačajniji problem, koji je uočen vezan za postupke restitucije je vraćanje oduzetog poljoprivrednog zemljišta, koje je nakon oduzimanja bilo predmet komasacije. Ustaljena procedura za ove slučajeve u značajnoj meri onemogućava vraćanje oduzete imovine u naturi.

Kod vraćanja imovine oduzete putem konfiskacije, najveću prepreku predstavlja sporost postupaka rehabilitacije. Sa ovim ključnim problemima obratili su se narodnim poslanicima Saveza vojvođanskih Mađara, kako bi oni u razgovorima sa nadležnim organima pokušali otkloniti prepreke za efikasnije sprovođenje procesa rehabilitacije i restitucije. Udruženje građana nastavlja sa radom i ove godine, navodi navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2860
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

rehabilitacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.