• Pregleda: 1739

Besplatna pomoć Gerontološkog centra

Besplatna pomoć Gerontološkog centra

Gerontološki centar besplatno će izraditi IPA prekogranični projekat u korist Udruženja penzionera iz Subotice i istog udruženja iz Borovog Sela iz Hrvatske. Cilj projekta je očuvanje stranih zanata i prikupljanje recepata starih jela sa teritorije Severne Bačke i Sremsko Baranjske županije. Projekat će sve vreme pratiti Gerontološki centar, koji u ovome ima mnogo iskustva, i koji će na ovaj način pomoći Udruženju penzionera da obnovi svoje prostorije, od finansija dobijenih projektom.

Udruženje penzionera iz Subotice i Borovog sela odavno sarađuju, a putem ovog IPA projekta radiće na zajedničkoj izradi kuvara starih jela, kao i na podsećanju na stare zanate, koji se pokušavaju spasiti od zaborava. S obzirom na to da prostorije Udruženja penzionera nisu u baš u reprezentativnom stanju, ostvarene finansije kroz projekat, u mnogome će im pomoći da renoviraju potrebne prostorije.

Gerontološki centar je u ovom projektu samo pomoćni partner, a on predstavlja i najavu dalje saradnje sa Udruženjem penzionera iz Subotice.

U poslednje vreme Gerontološki centar mnogo je pomogao Udruženju penzionera, uključujući ih u različite programe, preko kojih ovo udruženje uspeva da lakše funkcioniše i stvara bolje uslove za svoje korisnike.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.