Komentara: 0
Pregleda: 1331

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Novom Gradu

20.01.2020. u 10:21h
Izvor: Subotica.com
Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 21. januara, u prostorijama Mesne zajednice Novi Grad. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Novom Gradu

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI).

- Merenja će se obavljati na vagi koja, pored BMI, određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela. Preciznija merenja će dati i mogućnost da se kompletnije sagleda status uhranjenosti i daju preciznija uputstva i saveti u vezi sa ishranom, unosom tečnosti i fizičkom aktivnosti - najavljuje dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja pri Zavodu za javno zdravlje Subotica.

U sklopu akcije, svi pušači biće u mogućnosti da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu, dok će lekari deliti savete za prestanak pušenja, te očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Istovremeno će volonteri Crvenog krsta Subotica održati edukaciju za učenike 7. razreda na temu trgovine ljudima i učenike 8. razreda na temu odgovornog polnog ponašanja u OŠ "10. oktobar".

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica organizuju ovu akciju već desetu godinu u nizu, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1331
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

dom zdravlja subotica

kontrola zdravlja

selu u pohode

nada kosić bibić

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.