• Pregleda: 949

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Bikovu

Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 19. februara, u prostorijama ambulante Doma zdravlja u Bikovu. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Bikovu

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), a svi pušači biće u prilici da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i dobiju savete lekara za prestanak pušenja.

Istovremeno, volonteri Crvenog krsta održaće edukaciju za predškolce PU "Naša radost" na temu "Trgovina ljudima", u objektu "Balončići" u Bikovu.

Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Dom zdravlja već devetu godinu u nizu organizuju ovu akciju, u cilju promocije zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama Subotice i mobilizacije stanovnika ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.