Komentara: 1
Pregleda: 4371

Besplatna kontrola plodnosti poljoprivrednog zemljišta

24.07.2020. u 15:09h
Izvor: Subotica.com
Gradska Služba za poljoprivredu i Poljoprivredna stručna služba pozvali su poljoprivredne proizvođače koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na području grada Subotice da se prijave za besplatnu kontrolu plodnosti poljoprivrednog zemljišta, koju finansira Grad Subotica.
Besplatna kontrola plodnosti poljoprivrednog zemljišta

Kako se navodi u pozivu, kontrolom plodnosti poljoprivrednog zemljišta obuhvaćene su oranice, voćnjaci i vinogradi kao i plastenici u privatnom vlasništvu ili zakupu privatnih parcela poljoprivrednika.

- Kontrola plodnosti zemljišta obuhvata ispitivanje parametara kao što su pH zemljišta u H2O, pH u KCl, sadržaj CaCO3, humusa, lako pristupačnog P2O5 i pristupačnog K2O u zemljištu - objašnjavaju iz Poljoprivredne službe. - Najveći mogući broj uzoraka za analizu po  gazdinstvu iznosi, za oranice 10, za voćnjake i vinograde 20 i plastenike 10 uzoraka.

Zainteresovani poljoprivrednici treba da se prijave putem broja telefona 060/556-86-70.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4371
Povezane teme

poljoprivredna stručna služba

poljoprivredna služba subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.