Komentara: 1
Pregleda: 2106

Besede u Zoranovu čast

23.02.2009. u 19:59h
Izvor: RTV Yueco
Besede u Zoranovu čast

Pobednica kvalifikacionog takmičenja u besedništvu na takmičenju "Besede u Zoranovu čast" je dvadesetjednogodišnja studentkinja univerziteta "Singidunim" Maja Erić. Njena beseda o konstantnoj borbi čoveka koji želi sreću u životu, dočarana je kroz priću o njenom ličnom iskustvu, a žiri je naglasio da je ona bila najuverljiva, pa će imati priliku da besedi u polufinalu takmičenja, koje će se održati u Subotici.

Maja je ispričala priću o svojoj porodici koja je iz Sarajeva izbegla za vreme rata. Ona je kroz svoje lične doživljaje prikazala da je život borba, a da su ljudi borci i da bez te borbe niko ne može da stigne do svoje lične sreće.

Ukupno osam mladih besednika učetvovalo je na takmičenju i uglavnom su svi pokušali da u svojim besedama kao lajt motiv imaju ideju, pošto je ovogodišnja tema bila "Kada ste u veoma teškoj situaciji, onda samo jaka ideja može da vas drži u životu." Drugo mesto na kvalifikacionom takmičenju postigla je Karmen Bardak, treće Nina Rukavina, obe učenice Gimnazije. Žiri je naglasio da je izbor bio veoma težzak, ali je Maja uspela da predstavi svoju besedu veoma uverljivo.

Lokalna kvalifikaciona takmičenja "Besede u Zoranovu čast" održavaju se u 12 opština širom Srbije, a polufinalna takmičenja će se održati 6. marta u Nišu i 8. marta u Subotici, dok će 8 najboljih besednika imati prilike da se nadmeću u finalu koje će biti održano u Beogradu 12. marta.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2106
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.