Komentara: 2
Pregleda: 6484

Berbanski dani na Paliću

17.09.2011. u 22:16h
Izvor: RTV Yueco
Berbanski dani na Paliću

Na Paliću se već tradicionalno sredinom septembra organizuju Berbanski dani koji obeležavaju uspešnu berbu, ne samo grožđa, već svih plodova koji dospevaju početkom jeseni: jabuka, krušaka i drugog voća. Po tome se ova manifestacija razlikuje od sličnih u našoj zemlji koje su posvećene isključivo grožđu i vinu. Zbog lepog vremena koje nas još uvek služi, ikao se približava oktobar, Palić je ove subote posetio veliki broj ljubitelja vina.

Danas je na Paliću sve u znaku vina. Besplatne degustacije najboljih vina sa naših prostora, kao i priče vezane za svaku vrstu vina, privukle su veliki broj, ne samo Subotičana, nego i ljudi iz okolnih mesta.

Na svečanom otvaranju Vitezovi vina obratili su se prisutnima sa željom da se još dugo godina ovaj dan slavi i da ova manifestacija bude svake godine što posećenija.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, ali i vinogradar godine Zoltan Husar, koji je rekao da je protekla godina bila uspešna za vinogradare, jer tokom zime nije bilo mnogo smrzavanja voćki, dok je proleće i leto išlo na ruke svim vinogradarima. Bilo je dovoljno kiše, ali i sunčanih dana.

U okviru berbanskih dana Rotary klub Subotica organizovao je već tradicionalnu, humanitarnu akciju, u kojoj su učestvovali svi ljubitelji vina, koji su na štandovima Rotary kluba kupili pljeskavicu. Imajući u vidu da redovi konstantno bili ispred zadimljenih roštilja, izgleda da je i ove godine humanitarna akcija ispunila svoj cilj.

Fotografije možete pogledati u našem albumu: Berbanski dani na Paliću

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6484
Povezane teme

palić

velika terasa palić

Park Palić

berbanski dani

berbanski dani na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.