Komentara: 0
Pregleda: 1697

Bazar zdravlja u MZ Veliki Radanovac

10.10.2012. u 17:21h
Izvor: RTV Yueco
Prema podacima iz 2006. godine svaka peta odrasla osoba u Srbiji je gojazna. U svetlu ove činjenice povodom Svetskog dana hrane koji se obeležava 16. oktobra, jedna od prvih aktivnosti Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i Crvenog krsta sprovedena je danas u prostorijama mesne zajednice Veliki Radanovac u sklopu akcije “Selu u pohode”.
Bazar zdravlja u MZ Veliki Radanovac

Akcenat ove akcije stavljen je značaj pravilne ishrane, te su naši sugrađani mogli da prekontrolišu zdravstveno stanje i da dobiju savete o pravilnoj ishrani.

Tibor Gilice ima 60 godina. On nekoliko puta u toku godine posećuje bazare zdravlja u našem gradu na kojima ima priliku da potpuno besplatno I bez zdravstvene knjižice prekontroliše zdravlje.

Cilj današnjeg bazara zdravlja bio je da se Subotičanima skrene pažnja na bitnost pravilne ishrane za održavanje dobrog zdravlja. Gojaznost zbog nepravilne ishrane predstavlja fakktor rizika za razvoj mnogih bolesti. Pravilna ishrana mora biti redovna što podrazumeva obavezna tri obroka dnevno I voćne užine. Ishrana mora biti raznovrsna i mora uključivati sve grupe namirnica. Ne smemo izbegavati ni jednu.

Povodom svetskog dana hrana 11., 12. I 15. oktobra Centar za promociju zdravlja će organizovati edukativne seminare za edukaciju edukatora o pravilnioj ishrani I poremećajima ishrane. Polaznici će biti po jedan učenik svih razreda Gimnazije “Svetozar Marković” koji će naučeno preneti svojim vršnjacima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1697
Povezane teme

bazar zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.