Komentara: 9
Pregleda: 2430

Basketaši Ekonomske škole vicešampioni Srbije za srednjoškolce

13.05.2019. u 11:40h
Izvor: Subotica.com
Učenici Ekonomske škole "Bosa Milićević" iz Subotice osvojili su drugo mesto u basketu 3 na 3 na nadavno završenom Prvenstvu Srbije u Beogradu. Titulu najboljeg Subotičani su izgubili nesrećno, primljenom trojkom u poslednjoj sekundi.
Basketaši Ekonomske škole vicešampioni Srbije za srednjoškolce

Subotica je poznata kao grad sportova, velikih šampiona i tradicije sportskih uspeha. To su još jednom dokazali mladi momci, učenici Ekonomske škole iz Subotice, koji su demonstirali i na terenu da su jedna od najboljih basketaških ekipa među srednjim školama u Srbiji - drugu godinu za redom igraju finale.

Plasman u finale državnog prvenstva, koje je odigrano 9. maja u Beogradu, Subotičani su obezbedili osvajanjem opštinskog, međuopštinskog, a zatim i pokrajinskog prvenstva. Na završnom turniru ekipe su bile podeljene u dve grupe po četiri ekipe, Spartak je bio u grupi sa Leskovcem, Ariljem i Šapcem.

Kao prvoplasirani u svojoj grupi Subotičani su u polufinalu igrali protiv ekipe iz Kruševca. Taj meč ni u jednom trenutku nije nosio rezultatsko uzbuđenje i neizvesnost, za razliku od finala sa Novosadskom gimnazijom koju su Subotičani izgubili u produžetku sa 22:20, nesrećno trojkom u poslednjoj sekundi.

Okosnicu ekipe čine momci koji su prestavljali Srbiju Svetskom prvenstvu u basketu za učenike srednjih škola, a ujedno i prošlogodišnje vicešampione mlađih kategorija "Roda 3x3" Prvenstva Srbije Njegoš Milović i Dušan Simjanovski kojima su se pridružili Stefan Bjelić, Nikola Becin, predvođeni profesoricom fizičkog vaspitanja Anitom Đurić.

Od Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine basket će biti zvanično uvršten u sportske discipline, a Srbija tu sa punim pravom može da se nada medalji, nadamo se onoj najsjajnijoj. Takođe, nadamo se da će i momci iz Subotice uskoro nametnuti i zaigrati u seniorskoj konkurenciji, a možda već u Tokiju da ispune jedan od najvećih snova svakog sportiste.

Uzevši u obzir kakav se basket igra u našoj zemlji i kakvu silu mi predstavljamo u 3x3 uspeh dečaka iz Subotice je zaista ogroman i svakako su ponos našeg grada. Treba napomenuti da su svi momci aktivni košarkaši u OKK "Spartak" tako da bez uspešnih sezona i znanja koje su im preneli treneri Predrag Borilović, Jovan Sirovina i svi ostali ovaj koji rade sa njima ovakav uspeh svakako ne bi bio moguć. Ostaje nam da pratimo dalji razvoj naših mladih šampiona čije vreme tek dolazi!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2430
Povezane teme

ekonomska srednja škola

basket

turnir u basketu

basket 3x3

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.