Komentara: 0
Pregleda: 2910

Barmeni iz Osijeka u Ekonomskoj školi

01.04.2011. u 21:30h
Izvor: RTV Yueco
Barmeni iz Osijeka u Ekonomskoj školi

Ekonomska škola u Subotici u okviru međunarodne saradnje ugostila je ugostiteljsko turističku školu iz Osjeka. U ekonomskoj školi je organizovana obuka za barmene, a obuku su realizovali profesor i učenici gostujuće škole. Prema rečima direktora ekonomske škole ovo je dobra prilika da učenici iz Subotice naučen neke nove tehnike, koje do sada nisu imali prilike da vide.

Konobari iz drugog i trećeg razreda ekonomske škole imali su priliku da od svojih vršnjaka iz Osjeka vide na licu mesta kako se profesionalno prave kokteli. Mnogi učenici poželeli su da i oni vremenom nauče tehnike pravljenja koktela.

Direktor ekonomske škole Igor Bem kaže da sa Ugostiteljskom školom iz Osijeka već 4 godine imaju dobru saradnju, što se pozitivno odražava na učenike, jer svaku put nauče nešto novo, nešto što kod nas nemaju prilike da vide.

Profesor Zlatko Dundović iz Osijeka kaže da su došli u Suboticu kako bi prezentovali svoju školu barmena i kako bi preneli neka iskustva na kolege iz Subotice.

Gosti iz Osijeka kažu da i kod njih u zemlji, kao i kod nas, ima dosta priučenog osoblja po kafićima i restoranima, što znači da kvalitet barmena nije na najvišem nivou, kao što bi trebalo. Iz tog razloga trebalo bi školovati što više barmena i konobara kako bi ugostiteljski objekti imali profesionalnu radnu snagu i kako bi kvalitet usluga bio na najvišem nivou.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2910
Povezane teme

ekonomska škola Subotica

Barmeni iz Osijeka

Igor Bem

Zlatko Dundović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.