Komentara: 10
Pregleda: 14697

Bajmok: Nestali i devojka i njen momak

04.11.2011. u 00:32h
Izvor: Večernje novosti
Posle monstruoznog ubistva Stane Ivanković iz Bajmoka nestali i maloletna devojka i njen momak. Otac nestale devojke čuvao kuću ubijene. Meštani sumnjaju da su oni ubice.
Bajmok: Nestali i devojka i njen momak

Samo četiri dana od nestanka Stane Ivanković (57) iz Bajmoka kod Subotice, čije je beživotno telo u sredu po podne pronađeno u najlonu i zakopano u podrumu njene porodične kuće, prijavljen je i nestanak maloletne S. U. (17), takođe iz ovog sela.

Otac odlične učenice srednje škole "Lazar Nešić" u Subotici, koji je tokom leta čuvao kuću ubijene Stane, nestanak ćerke policiji je prijavio 24. oktobra.

- Uobičajeno se spremila u školu, otišla i više se nije vratila - drhtavim glasom priča, za "Novosti", Nikola Uzelac, otac nestale devojčice. - Na sve načine smo pokušavali da je pronađemo, ali bez uspeha, ugasila je telefon, kao i profil na "Fejsbuku", niko od drugova nije čuo ništa više o njoj. Nikada sa njom nismo imali problema, bila je primerna devojka, ni sanjali nismo da ovako nešto možemo da dočekamo.

Istovremeno sa devojkom nestao je i njen momak, takođe iz Bajmoka, ali njegov nestanak zvanično nije prijavljen subotičkoj policiji.

Kako se nestanak dvoje sugrađana poklopio sa pronalaskom tela Stane Ivanković, među meštanima Bajmoka može se čuti da su devojka i mladić bili umešani u Stanino ubistvo.

- Stanu sam poslednji put video kada se vratila iz Nemačke i tada sam joj predao ključeve, nedugo potom kod nas je došao njen brat da pita da li znam gde je, pošto je nema kod kuće, a nije nigde u selu - seća se Nikola. - Tri dana posle nestalo je i moje dete. Znam da ljudi svašta pričaju, ne znam šta da mislim, samo neka se vrati živa i zdrava, pa ako je nešto učinila neka odgovara za to.

Đuro Uzelac iz sela Aleksa Šantić kod Sombora, brat pokojnice koji je 20. oktobra prijavio njen nestanak, i u četvrtak je nestrpljivo iščekivao vesti od policije, koja se i dalje zvanično ne oglašava. Nema goreg nego čekati takve vesti, svašta prolazi čoveku kroz glavu - kratko će Đuro. - Ništa ne znamo, neće ništa da kažu dok istraga traje, telo je poslato na obdukciju, ostaje nam samo da čekamo...

Stana Ivanković se dva dana pre nestanka vratila iz Nemačke, gde je bila na privremenom radu. Poslednji put viđena je na grobu svoje ćerke, koja je devedesetih iznenada umrla sa dvanaest godina. Otkako je prijavljen nestanak, policija i vatrogasci su nekoliko puta bezuspešno pretresali kuću, čak i praznili bunar u dvorištu pored koga su pronađene njene papuče.


SELO U STRAHU

Meštani Bajmoka su uznemireni jer je sredinom juna, u svojoj porodičnoj kući, ubijena Piroška Ševarac (76), nekoliko godina ranije pčelar Aleksandar Kapor, zatim krznar Imre Osvald. Svi su ubijeni na kućnom pragu na svirep način, a ubice još nisu pronađene.

Povezane vesti:
Pronađen leš 57-godišnje Bajmočanke

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 14697
Povezane teme

Bajmok

ubistvo u bajmoku

nestala devojka iz bajmoka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.