Komentara: 8
Pregleda: 5937

Bajmočani žele opštinu objašnjavaju Ujedinjeni regioni Srbije

13.12.2011. u 16:00h
Izvor: RTV Yueco
Bajmočani žele opštinu objašnjavaju Ujedinjeni regioni Srbije

Gradski odbor Ujedinjenih regiona Srbije je zadovoljan sa rezultatima postignutim na ponovljem izborima u četiri mesne zajednice.U lokalnom parlamentu formirana je nova odbornička grupa koju čine dva člana G17 plus i Bunjevačke stranke Vojvodine, a šefica odborničke grupe je Hrvojka Stantić. Formiranjem grupe URS će da uzme aktivno učešće u lokalnoj vlasti.

Novo rukovodstvo gradskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije je nastavilo svoje aktivnosti i uvećalo članstvo novom politikom, istakao je šef izbornog štaba Zlatko Panić.URS je u Bajmoku na izborima učestvovao u koaliciji sa SDP Srbije, a nosilac liste je bila Danijela Tomić. Osvojena su dva mandata.

Rezultati izbora u Bajmoku govore o tome da je ideja vraćanje opštine ovom naselju prepoznata od strane građana. Ideja decentralizacije još uvek jedna nova ideja i o kojoj treba govoriti građanima, ističu u URS-u.

BSV će da se bori za decentralizaciju i da se vlast spusti na na pokrajinsku,gradsku i nivo mesnih zajednica. Bunjevačke insitutucije su napravile niz ciljeva koji treba da podrži ova stranka.

Cilj je da se nastavi sa pokretanjem inicijativa za decentralizaciju i promenu statuta za formiranje opština.Naredne nedelje će se znati s kim bi mogli Ujedinjeni regioni Srbije u mesnim zajednicama Bajmok, Peščara, Kelebija i Mišićevo da formiraju vlast.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 5937
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

Bajmok

izbori u mesnim zajednicama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.