Komentara: 28
Pregleda: 4633

Bajić: Tražimo izvinjene u ime građana

30.09.2011. u 22:03h
Izvor: RTV Yueco
Bajić: Tražimo izvinjene u ime građana

Predsednik Saveza bačkih Bunjavaca Mirko Bajić tvrdi da Hrvatsko nacionalno vijeće na određene kuće adrese šalje pisma sa propagandnim materijalom u vezi sa predstojećim popisom, a da su adrese birane na osnovu posebnog biračkog spiska do kojeg su predstavnici HNV-a došli uz pomoć lokalne samouprave. U Hrvatskom nacionalnom vijeću demantuju ove navode i kažu da su adrese birali isključivo preko javnog telefonskog imenika.

Bajić kaže da Hrvatsko nacionalno vjeće poseduje posebne biračke spiskove nacionalnih manjina i da na osnovu toga biraju adrese gde će pisma biti upućena. On takođe optužuje i lokalnu samoupravu da ima udela u ovome.

U Hrvatskom nacionalnom vijeću kažu da su trenutno u kampanji koja podrazumeva reklamiranje na lokalnim tv i radio stanicama, lepljenje plakata, postavljanje bilborda, ali i slanje reklamih letaka putem pošte. Adrese su, prema rečima predsednika Hrvatskog nacionalnog vijeća birane putem telefonskog imenika i lokalna samouprava nema nikakve veze sa tim.

Popis stanovništa u Subotici

Povezane vesti:
Pošta sa pozivom da se izjasne kao Hrvati
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 4633
Povezane teme
bunjevci mirko bajić savez bačkih bunjevaca hrvatsko nacionalno veće popis stanovništva popis u subotici hrvati
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.