Komentara: 4
Pregleda: 6159

Bajaga gost Zvonka Bogdana

12.04.2012. u 18:02h
Izvor: RTV Yueco
Da li ste se ikada zapitali čija je ideja bila da Zvonko Bogdan pokuša da obradi Bajaginu pesmu iz serije “Vratiće se rode”? Na radost svih ljubitelja Zvonka Bogdana i zvuka tamburice, ta ideja pokazala se više nego uspešnom, jer sada gotovo svi tamburaši sviraju tu pesmu, a ideja je potekla od jednog subotičanina, koji za sebe više voli da kaže da je palićanin, a koji se juče sastao sa Bajagom na salašu i vinariji Zvonka Bogdana.
Bajaga gost Zvonka Bogdana

Jednu od najpopularnijih numera serije “Vratiće se rode” napisali i izveli su Momčilo Bajagić Bajaga i Saša Lošić Loša. Oba ova muzičara su želela da pesma na neki način postane evergrin. A pošto ni jedna pesma do sada nije postala evergrin ukoliko, narodski rečeno, nije ušla u kafanu, jedan palićanin se dosetio da predloži svom prijatelju Bajagi, da je obradi Zvonko Bogdan.

Njegovo ime je poznato široj javnosti, zove se Slavko Parać. Sve ostalo je sada već istorija.

Zvonko Bogdan dočekao je Paraća i Bajagu i sproveo ih kroz vinariju koja nosi njegovo ime. Naravno, susret nije prošao bez zvuka tamburice, za šta bili zaduženi članovi orkestra Ravnica i dela Tamburaškog orkestra RTV Novi Sad. Pevala se i zajednička pesma.

Druženje vrsnih muzičara je nastavljeno uz zvuke tamburice i nove pesme i pisme Zvonka Bogdana koje će u bliskoj budućnosti biti poznate široj javnosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 6159
Povezane teme

Slavko Parać

zvonko bogdan

vinarija Zvonko Bogdan

vino zvonko bogdan

bajaga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.