• Pregleda: 7445

Azilanti izazvali požar na Deponiji?

Azilanti izazvali požar na Deponiji?

Na gradskoj deponiji smeća juče popodne oko 15 časova izbio je požar, koji je, prema informacijama iz Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo", lokalizovan tek u kasnim večernjim satima.

U gašenju požara, koji se brzo širio zbog plastike i drugih lako zapaljivih otpadnih materijala, pored vatrogasne službe učestvovala je i mehanizacija Kompanije "Vojput", nanoseći zemlju na zapaljene delove smetišta. Borba sa vatrenom stihijom trajala je više sati, ali opasnosti od eksplozije metana nije bilo, zahvaljujući odvodima gasa iz tela deponije, takozvanim "biotrnovima", dok je posle 20 časova vetar naneo dim na "Prozivku".

Kako smo saznali od Dejana Petrića, rukovodioca voznog parka "Čistoće i zelenila", izvesno je da uzrok požara nije samozapaljenje, već da je izazvan nemarom, odnosno paljenjem vatre na deponiji, koju su prethodne noći uočili i stanovnici u okolini ovog objekta. Pošto je deponija postala stecište azilanata, za pretpostaviti je da su oni izazvali požar paleći vatru da bi se ogrejali.

Požar na gradskoj deponiji, prema informacijama koje smo dobili iz Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo", lokalizovan je oko ponoći, ali upaljeno smeće na pojedinim mestima i dalje tinja, pa se preduzimaju mere da se vatra ponovo ne razgori. Ovakvo stanje može da potraje još oko nedelju dana, ali opasnosti od eksplozije metana nema, jer je požar zahvatio deo smetišta na koji se već dve godine ne odlaže smeće i gde postoje takozvani "biotrnovi" za oslobađanje gasova iz tela deponije.

Na mesto požara uz pomoć mehanizacije "Vojputa" naneto je oko 700 kubnih metara zemlje. Uzroci se još ispituju, ali je izvesno da je izazvan ljudskim faktorom, odnosno paljenjem vatre od strane lica koja se zadržavaju u krugu deponije.

Požar - gradska (regionalna) deponija Subotica

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

8
penzioner Odgovori
Vreme bibilo da se nešto već preduyme ttu je zima ti judi su na Subotičkoj deponiji međunjima ima i dece gde su sada poli tičari SUBOTICE ISRBIJE
sanela Odgovori
A da je to ucinio kojim slucajem neki gradjanin nase Subotice odma bi bio strogo kaznjen. A ovima ne moze niko nista!!!!
xx Odgovori
Milane, jesi isao da gasis vatru?
daca Odgovori
Bas cudno sve ovo. Prozivka se gusi u dimu sa deponije svakog proleca i jeseni vec par godina i niko ne reaguje. Precutno se zna da se pali smece kako bi grederi mogli lakse ravnati. Pre dve nedelje se svako vece palilo i dim nas je gusio i ulazio u stanove cak, imali smo guste dimne zavese. Sada kada imamo azilante i kada se paljevina prosirila i vetar je odneo malo dalje i vatru i dim ,problem je konstatovan.
penzioner Odgovori
Misliš da nisu dovojno kažnjeni volo bi ja tebe da vidim na minuspet da si 24 sata napoju šta bi radio ikad ti deca žedni ni gladni spavaju pod nem budimo ljudi
kamikaza Odgovori
@ Penzioner
Da se ne lazemo, svako ko makar malo ne zali sudbinu svih tih nesretnih musavih azilanata, smatram ga necovekom ili u najbalzu ruku losim covekom. ALI...kako vreme prolazi, zar ne uvidjas da isti ti azilanti prave neprijatne scene gradu? Traze pare od klinaca, napadaju nocnog cuvara, vise po grobljima, bezobzirno se ponasaju na deponiji, ne razmisljajuci o posledicama, vise po 12+ sati u kaficima...sve ja razumem, hladno je, nemaju svoj krov, ALI, svojim ponasanjem UOPSTE ne saradjuju sa tim da bi ih ja mogao zaliti nesto preterano....Nisu oni krivi sto su zaglavili tu, ali nismo ni mi duzni da trpimo neprijatnosti kojih su oni inicijatori. Drzava je najveci krivac, olako pristupa svemu tome, ponovo raste i do nedavno zaboravljen,"u fioku stavljen" biznis - ilegalan prevoz ljudi. Nis....NSTA dobro ne proizilazi iz tih bezobraznih azilanata. Drzava je kriva sto su oni tu, a oni su krivi sto stvaraju konflikte situacije, a jedini,JEDINI koji ispastaju zbog svega ovoga, to smo mi...
jovanica Odgovori
E sad molim lepo vatrogascima da se kupe nova vozila i novi kamioni!! Jer oni stvarno rade svoj posao!
plavusasu Odgovori
Svasta ..pa stetocine!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.