Komentara: 8
Pregleda: 8054

Azilanti izazvali požar na Deponiji?

21.11.2011. u 23:34h
Izvor: Radio Subotica
Azilanti izazvali požar na Deponiji?

Na gradskoj deponiji smeća juče popodne oko 15 časova izbio je požar, koji je, prema informacijama iz Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo", lokalizovan tek u kasnim večernjim satima.

U gašenju požara, koji se brzo širio zbog plastike i drugih lako zapaljivih otpadnih materijala, pored vatrogasne službe učestvovala je i mehanizacija Kompanije "Vojput", nanoseći zemlju na zapaljene delove smetišta. Borba sa vatrenom stihijom trajala je više sati, ali opasnosti od eksplozije metana nije bilo, zahvaljujući odvodima gasa iz tela deponije, takozvanim "biotrnovima", dok je posle 20 časova vetar naneo dim na "Prozivku".

Kako smo saznali od Dejana Petrića, rukovodioca voznog parka "Čistoće i zelenila", izvesno je da uzrok požara nije samozapaljenje, već da je izazvan nemarom, odnosno paljenjem vatre na deponiji, koju su prethodne noći uočili i stanovnici u okolini ovog objekta. Pošto je deponija postala stecište azilanata, za pretpostaviti je da su oni izazvali požar paleći vatru da bi se ogrejali.

Požar na gradskoj deponiji, prema informacijama koje smo dobili iz Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo", lokalizovan je oko ponoći, ali upaljeno smeće na pojedinim mestima i dalje tinja, pa se preduzimaju mere da se vatra ponovo ne razgori. Ovakvo stanje može da potraje još oko nedelju dana, ali opasnosti od eksplozije metana nema, jer je požar zahvatio deo smetišta na koji se već dve godine ne odlaže smeće i gde postoje takozvani "biotrnovi" za oslobađanje gasova iz tela deponije.

Na mesto požara uz pomoć mehanizacije "Vojputa" naneto je oko 700 kubnih metara zemlje. Uzroci se još ispituju, ali je izvesno da je izazvan ljudskim faktorom, odnosno paljenjem vatre od strane lica koja se zadržavaju u krugu deponije.

Požar - gradska (regionalna) deponija Subotica

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 8054
Povezane teme

azilanti

požar

emigranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.