Komentara: 0
Pregleda: 1363

Atletika: Odlični rezultati Spartakovih mladih takmičara u Kraljevu

11.08.2021. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Prvenstvo Srbije u atletici za uzrast juniora održano je proteklog vikend u Kraljevu. Zapažene rezultate ostvarili su i takmičari Spartaka i to u disciplinama trčanje, bacanje kugle i kladiva.
Atletika: Odlični rezultati Spartakovih mladih takmičara u Kraljevu

Na takmičenju u Kraljevu nastupila su dva perspektivna atletičara AKŽ "Spartak" - trakač Maksim Puškar i bacač kugle i kladiva Tamaš Čorba.

Maksim je nastupio u dve srednjoprugaške discipline, na 1500m i 3000m i u obe trke osvojio zlatnu medalju sa novim ličnim rekordom i rekordom kluba. Trku na 1500m istrčao je u vremenu 3:59,86 , dok je u trci na 3000 m ostvario rezultat od 8:39,80.

- Uprkos dva dana vrućine i temperature preko 30°C, kao i snažnih udara vetra Maksim je na dominantan način pobedio najelitnije srpske srednjoprugaše do 18 godina i oborio dva rekorda Subotice - objašnjava Zvezdan Kalmar, Maksimov trener - U obe trke Maksim je ostavio drugoplasiranog takmičara i to za 15 sekundi u trci na 1500m, i skoro 55 sekundi na 3000m.

Atletika: Odlični rezultati Spartakovih mladih takmičara u KraljevuAtletika: Odlični rezultati Spartakovih mladih takmičara u Kraljevu

Po rečima Kalmara Puškar je u trci na 1500m ispunio normu za Prvenstvo Evrope za mlađe juniore koje se, nažalost, neće održati zbog aktuelne situacije sa koronavirusom. Ipak, ostvarenim rezultatima približio se ispunjenju norme za juniorsko Prvenstvo sveta koje se sledeće godine održava u Kolumbija.

Trkač Spartaka je dobio i poziv Atletskog saveza Srbije da predstojećeg vikenda, kao član reprezentacije, nastupi na prvenstvu Balkana za mlađe juniore, koje će se održati u Kraljevu.

Atletika: Odlični rezultati Spartakovih mladih takmičara u Kraljevu

Tamaš Čorba (desno)

Na Prvenstvu Srbije u Kraljevu nastupio je i perspektivni bacač AKŽ "Spartak" Tamaš Čorba. U izuzetno jakoj konkurenciji, u bacanju kugle i kladiva osvojio je dve bronzane medalje. Tamaš je u disciplini bacanja kugle ostvario rezultat od 13,89m, dok je kladivo bacio 39,16m i time oborio lične rekorde u obe discipline. Tamašev trener je Bela Evetović.

MLAĐI JUNIORI U SREMSKOJ MITROVICI

Vikend pre, poslednjeg dana jula, u Sremskoj Mitrovici održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine za mlađe juniore/ke. U trci na 100m AKŽ "Spartak" predstavljala je atletičarka Ines Matković koja je u generalnom plasmanu zauzela 9. mesto, s rezultatom 13,73s, dok je Jovana Bidžić učestvovala u trci na 400m koju je istrčala u vremenu 1:03,58 te tako zauzela 5. mesto.

Nekoliko atletičara na ovom takmičenju takmičilo se i van konkurencije. Višnja Vilov u trci na 100m (13,46s - 1. mesto), Sofija Dobrički na 400m (58,60 s - 1. mesto), kao i dvojica srednjoprugaša u trci na 1500 m, i to Maksim Puškar ( 4:01,17 - 1. mesto) dok Darijo Pašić Palković ovu trku nije završio.

Za rezultate atletičara u Sremskoj MItrovici svakako su zaslužni i njihovi treneri Jožef Kereši, Zvezdan Kalmar i Bela Evetović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1363
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.