• Pregleda: 2633

Asfaltiranje dela Bračke ulice planirano za narednu godinu

Asfaltiranje dela Bračke u planu je tek za narednu godinu, iako su stanovnici ovog dela svoje ograde pomerili proletos. Sve do tada, površinu koju je Grad otkupio od njihovih placeva, moraće sami da održavaju sve do konačnog uređenja ulice. U Mesnoj zajednici kažu da je Makova sedmica jedna od najneuređenijih, ako ne i najneuređenija mesna zajednica, a asfaltiranje ove ulice donekle bi popravilo takav utisak.
Asfaltiranje dela Bračke ulice planirano za narednu godinu

Dugi niz godina u mesnoj zajednici Makova sedmica nije rađen niti jedan veći projekat, a veći deo ulica nema infrastrukturu. Kada su stanovnici dela Bračke dobili obaveštenje o odluci koja podrazumva uvlačenje ograda zarad uređenja ulice, u rekordnom roku su taj posao izvršili. Sada su nekadašnji placevi deo ulice, a dobar deo tih nekadašnjih placeva obrasao je u korov.

U Direkciji za izradnju grada kažu da je Zakonom o komunalnom redu regulisano održavanje javne površine ispred stambenih objekata, te su stanovnici ovog dela ulice takođe obavezni da uredno održavaju to zemljište, iako više nije u njihovom vlasništu.

Bračka ulica dugačka je blizu 2000 metara i alternativni je put Majšanskom putu. Za sada se govori o uređenju svega 500 metara ulice, dok stanovnicima ostalog dela još predstoji pomeranje ograda.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

6
wecker Odgovori
Ala kilavo ide ovih 500 m. Sta ce tek biti sa ostatkom ?
mali tigar Odgovori
to ce tek da se ceka jedno 20 godina ako urade i ovih 500 metara sta je to skoro nista kad se ulica proteze 2000 kilometara sramotno ljudi su godinama placali svakave doprinose i sve gluposti a sad nisu u stanju da urade posao kako treba nego ce i dalje lagati narod kao i do sada velika sramota za ovaj deo grada
Jula Odgovori
Pa dajte sta radite, nemogu da verujem dajte pre Vojputu pare da asfaltiraju i to malo 2000m da se sredi, kakvi ste vi to gradski oci sram da vas bude, propaliteti parazitski!
kalimero originale Odgovori
Najgore u svoj ovoj priči oko asfaltiranja Bračke ulice je to što se asfaltira od kraja,a ne od početka.
Znači ne od Jovana Mikića od broja 1 nego od poslednjeg kućnog broja.
Pojma nemam ko tamo živi da mu se toliko posveti finansijska pažnja,ali me navodi da pomislim da je tako zato što to nije normalan tok izvođenja radova.
Kako god,ali bi mogli u Direkciji da angažuju nekoga da celu ulucu izravnaju jer tamo je haos kad padne kiša,voda je na mnogim mestima za vrh točka na vozilu.
tetka Odgovori
Konačno neko da se seti!!! Makova sedmica i deo Železničkog naselja /sam majšanski put sa okolinom je u užasnom stanju - kao da je tom delu Grad MAĆEHA ! Niko ne živi od moćnika u tom delu /mada imaju vikendice/ pa nikog nije ni briga a obićne smrtnike niko ne sluša.
balfasz Odgovori
prvo gradska voda pa onda asfaltirajte, nemojte za godinu-dve da razbijate asfalt zbog vodovoda...
eh da se kod nas ista radi "planski"....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.