Komentara: 8
Pregleda: 3037

Asfaltiranje dela Bračke ulice ipak moguće

07.05.2014. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
Stanovnici jednog dela Bračke ulice na Makovoj Sedmici još prošle godine uvukli su svoje ograde, jer je po planu detaljne regulacije ovom trasom trebalo da prođe asfalt. Grad je uredno otkupio delove parcela, ali se na tom koraku sve završilo. Skoro godinu dana nekadašnji placevi sada su deo puta. Na mnogim mestima izrastao je korov, a oni meštani koji su imali betonske ograde ostavili su temelje, zbog nepotojeće mehanizacije da iste izvade. Ipak u Direkciji kažu da šansa za uređenjem ovog dela postoji. Naravno, kao i za druge ulice u gradu, najveći problem predstavljaju finansije.
Asfaltiranje dela Bračke ulice ipak moguće

Zoran Ognjenović samo je jedan od stanovnika Bračke ulice ispred čije kuće bi trebalo da prođe asfalt u širini od četiri metra. Zoran kaže da ih je čitava procedura oko početka radova na uređenju ulice obradovala i da je većina stanovnika odmah krenula sa uvlačanjem ograda kako bi radovi na asfaltiranju što pre otpočeli, ali se na tome sve završilo.

Inicijativa oko uređenja Bračke ulice je započeta još 2010. godine, dok je proglašenje od javnog interesa završeno 2011, a eksproprijacija 2013. godine. Ipak termin “uvlačenje ograda” po rečima ljudi iz Direkcije, pravno još uvek ne znači da su parcele prešle u javnu površinu, ali se na tome radi. Za nekoliko dana očekuje se ogovor o projektovanju dela ulice od 600 metara i to od Tetovske do Pećarske.
To je još uvek daleko od uređenje čitave ulice koja se pruža do Čordaškog puta u dužini od oko 2 kilometra. Ostatak Bračke ulice biće mnogo komplikovaniji i skuplji za exproprijaciju, navode u Direkciji.

Za ovu godinu izdvojeno je nešto više od 30 miliona dinara za asfaltiranje ulica u gradu, ali u zavisnosti od ponuda odnosno ugovora, moguće je da će ta cifra biti i nešto veća.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3037

Povezana vest

Povezane teme

bračka ulica

asfaltiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.