Komentara: 35
Pregleda: 5656
Foto

Asfaltirana Ulica Roke Šimokovića na Prozivci

24.10.2023. u 12:27h
Izvor: Subotica.com
Ulica Roke Šimokovića je asfaltirana, čime je završen prvi deo investicije AP Vojvodine u okviru kog je izgrađeno 7 kilometara novog kolovoza, a koja ukupno iznosi 250 miliona dinara. U narednom periodu, iz budžeta Grada biće finansirano asfaltiranje još 4 ulice, dok se nastavak pokrajinskog projekta i asfaltiranje još 5 kilometara ulica očekuje sledeće godine.
Asfaltirana Ulica Roke Šimokovića na Prozivci

Prvim delom ugovora kojim je Subotica od Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dobila 250 miliona dinara, obuhvaćeno je 11 ulica, što je oko 7 kilometara novog kolovoza i biciklistička staza do instursijske zone na kojoj su radovi u toku. Ulica Roke Šimokovića bila je poslednja obuhvaćena ovim planom.

 - Ova ulica je bila jedina neasfaltirana na Prozvici, sada smo nju sredili i još imamo da završimo biciklističku stazu gde su radovi u toku. Ali ovde se ne završavaju radovi. Rebalansom je gradska uprava opredelila još 40 miliona dinara za izgradnju još 4 nove ulice do kraja godine - Servoa Mihalja, Željka Milivojevića, Oromske u Malom Radanovcu i Braće Radić u Tavankutu. Posle ovoga nastavljamo sa drugim delom ugovora sa AP, što je oko 150 miliona, a čime će biti omogućena izgradnja još 9 ulica, odnosno 5 kilometara kolovoza - ulice Ernesta Kuna, Podgorskam produžetak Jovana Mikića, gde imamo mnogo primedbi građana. Plan je da se iz gradskog budžeta izdvoje sredstva za proširenje ulice Jovana Mikića i da se spoji sa Podgorskom, koja već ima kolovoz, zatim Ljermontova i još nekoliko ulica - kaže Ognjen Golubović, direkor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. 

Asfaltirana Ulica Roke Šimokovića na Prozivci

Izbor ulica vrši se prema prioritetima, ali veliki uticaj imaju i imovinsko-pravni odnosi, kao i mogućnost relizacije projektno - tehničke dokumentacije, kako bi se ispunili svi neophoni uslovi za dobijanje građevniske dozvole.

- Od 2016. godine se nije ozbiljno radilo na eksproprijaciji. Lokalna samouprava je prepoznala taj prblem, i oko 60 miliona dianra je izdvojeno. Jedna od ulica za koju se građani najviše žale jeste Koparska, koja je već u procesu, zatim Jasenovačka, Španskih boraca, Anđe Ranković, većina ulica u MZ Peščara koja je najmanje pokrivena asfaltom. Procesi se privode kraju, do januara bi trebalo da bude gotova projektno-tehnička dokumentacija i da će naredne godine biti urađene i te ulice - ističe Golubović. 

Asfaltirana Ulica Roke Šimokovića na Prozivci

Golubović ističe da se je u poslednjoj deceniji ovo godina u kojoj se najintenzivnije radilo. 

 - Ovo je godina sa najviše ulaganja. Naš budžet, Javnog preduzeća za upravljanje putevima, ove godine premašiće milijardu - objašnjava on, ističući da je budćet pra samo dve godine bio duplo manji. 

Za novembar je najavljen konkurs koji će Grad raspisati za idejno rešenje za sportsku halu, koja bi trebalo da se gradi iza Prve kasarne.

Izvor: Subotica.com
Obilazak završnih radova u Ulici Roke Šimokovića Obilazak završnih radova u Ulici Roke Šimokovića Obilazak završnih radova u Ulici Roke Šimokovića Obilazak završnih radova u Ulici Roke Šimokovića Obilazak završnih radova u Ulici Roke Šimokovića Obilazak završnih radova u Ulici Roke Šimokovića Obilazak završnih radova u Ulici Roke Šimokovića Obilazak završnih radova u Ulici Roke Šimokovića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 1 nedelju
Komentara: 35
Pregleda: 5656
Povezane teme

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

ognjen golubović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.