Komentara: 5
Pregleda: 5042

Asfaltirana ulica Bele Bartoka

11.04.2012. u 16:34h
Izvor: SuMedija
Završeni su radovi na asfaltiranju ulice Bele Bartoka u Mesnoj zajednici Mali Radanovac, u dužini od 230 metara i širini od oko 4 metra.
Asfaltirana ulica Bele Bartoka

Nadležni iz Mesne zajednice napominju da je ovaj deo ulice asfaltiran nakon dvadeset godina čekanja.

- Konačno je povezana ova saobraćajnica, tako da nam ostaje da rešimo asfaltiranje ulice Ferenci Ibolje, nakon čega nam ostaju samo manji delovi ulica. Nakon toga naša mesna zajednica će biti 80 do 90% infrastrukturno pokrivena. Nedostaju trotoari, zelenilo i parkovi, što nam je zadatak za naredni period – rekao je član Skupštine Mesne zajednice Lajčo Vujković.

Investicija je bila vredna oko 2,5 miliona dinara, a ulica je asfaltirana u sklopu programa izgradnje i revitalizacije ulica vrednog 118 miliona dinara, koji izvodi kompanija "Vojput", a finansira JP Direkcija za izgradnju grada.

- Približavamo se kraju realizacije pomenutog programa, a do kraja meseca biće završeno asfaltiranje 24 pozicije, odnosno 20-ak ulica – rekao je direktor Direkcije za izgradnju grada Josip Kovač Striko.

Kako je istaknuto prilikom otvaranja radova, ulica Bele Bartoka predstavlja glavnu saobraćajnu arteriju u MZ Mali Radanovac, jer povezuje severni sa južnim delom naselja.

Ovih 230 metara predstavlja samo deo ulice kojim se povezuju dva asfaltirana dela, što po gradonačelniku Saši Vučiniću predstavlja veliku nelogičnost, koja je sada ispravljena.

- Tu se ne zaustavljamo. Gradsko veće je donelo odluku da sa projektom asfaltiranja ulice Ferenci Ibolje konkurišemo kod Fonda za kapitalna ulaganja, zajedno sa ulicom Jovana Mikića, Radanovačkom i još nekoliko ulica koje su bitne. Na taj način popunjavamo praznine i "osvajamo" prostor koji može biti u budućnosti kvartovski centar. To je pravi put – ono što asfaltirate otvara nove mogućnosti za dalju gradnju – rekao je Vučinić.

Kako je ranije rečeno, Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju grada" ove godine će uložiti najmanje 200 miliona dinara za asfaltiranje, održavanje i presvlačenje ulica, a po prioritetima mesnih zajednica.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 5042
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.