• Pregleda: 4306

Asfaltirana ulica Bele Bartoka

Završeni su radovi na asfaltiranju ulice Bele Bartoka u Mesnoj zajednici Mali Radanovac, u dužini od 230 metara i širini od oko 4 metra.
Asfaltirana ulica Bele Bartoka

Nadležni iz Mesne zajednice napominju da je ovaj deo ulice asfaltiran nakon dvadeset godina čekanja.

- Konačno je povezana ova saobraćajnica, tako da nam ostaje da rešimo asfaltiranje ulice Ferenci Ibolje, nakon čega nam ostaju samo manji delovi ulica. Nakon toga naša mesna zajednica će biti 80 do 90% infrastrukturno pokrivena. Nedostaju trotoari, zelenilo i parkovi, što nam je zadatak za naredni period – rekao je član Skupštine Mesne zajednice Lajčo Vujković.

Investicija je bila vredna oko 2,5 miliona dinara, a ulica je asfaltirana u sklopu programa izgradnje i revitalizacije ulica vrednog 118 miliona dinara, koji izvodi kompanija "Vojput", a finansira JP Direkcija za izgradnju grada.

- Približavamo se kraju realizacije pomenutog programa, a do kraja meseca biće završeno asfaltiranje 24 pozicije, odnosno 20-ak ulica – rekao je direktor Direkcije za izgradnju grada Josip Kovač Striko.

Kako je istaknuto prilikom otvaranja radova, ulica Bele Bartoka predstavlja glavnu saobraćajnu arteriju u MZ Mali Radanovac, jer povezuje severni sa južnim delom naselja.

Ovih 230 metara predstavlja samo deo ulice kojim se povezuju dva asfaltirana dela, što po gradonačelniku Saši Vučiniću predstavlja veliku nelogičnost, koja je sada ispravljena.

- Tu se ne zaustavljamo. Gradsko veće je donelo odluku da sa projektom asfaltiranja ulice Ferenci Ibolje konkurišemo kod Fonda za kapitalna ulaganja, zajedno sa ulicom Jovana Mikića, Radanovačkom i još nekoliko ulica koje su bitne. Na taj način popunjavamo praznine i "osvajamo" prostor koji može biti u budućnosti kvartovski centar. To je pravi put – ono što asfaltirate otvara nove mogućnosti za dalju gradnju – rekao je Vučinić.

Kako je ranije rečeno, Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju grada" ove godine će uložiti najmanje 200 miliona dinara za asfaltiranje, održavanje i presvlačenje ulica, a po prioritetima mesnih zajednica.

Izvor: SuMedija

povezane teme

5
Sloba Odgovori
Covece za ovih mesec dana su uradili vise nego za ove 4 godine.
djole Odgovori
E ,da su izbori bar jednom godisnje.....
ilonka Odgovori
GRATULALUNK.....SZABADKÁN MINDEN FELÉ NAGYON SZORGALMAS HANGYÁK DOLGOZNAK AZ UTOBBI IDOBE,TÁN MOST AKARJÁK BE POTOLNI AZ EL MULASZTOTT 50 ÉVET.....TÁN AZT GONDOLJÁK HOGY AZ EMBEREKNEK NINCS ESZUK ÉS NEM TUDNAK GONDOLKOZNI,HOGY MIRE IS MEGY KI AZ EGÉSZ.....MÁJUS KOZELEDIK A SZAVAZÁS ÉS UTÁNA A HANGYÁK EL BUJNAK,URESEK LESSZNEK AZ UTCÁK.....ÉS MEG SZOKOT DOLOG HOGY BE FEJEZETLENUL MARADNAK A MUNKÁK....
Samir Odgovori
@ilonka Da li bi neko bio ljubazan da prevede?
clouseau Odgovori
@Samir
Sustina onoga sto je rekla se svodi na to da sada kao nesto rade a posle izbora ih nece biti nigde.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.