• Pregleda: 3335

Asfalt u ulici Proleterskih brigada

Ulica Proleterskih brigada u MZ Zorka ovih dana dobila je 700 novih metara asfalta širine 4 metra, a u sklopu toga urađena je i rekonstrukcija raskrsnice pomenute ulice i ulice dr Ferenca Bodrogvaria.
Asfalt u ulici Proleterskih brigada

 Ovo je samo nastavak projekta asfaltiranja 13 ulica u gradu, a prioriteti su rubne mesne zajednice koje su u Subotici po tom pitanju najneuređenije. Postavljanje asfalta je manje-više završeno, a ono što je još ostalo da se uradi jeste da se postave bankine, kao i da se put obeleži vertikalnom i horizontalnom signalzacijom.

Ovako je ulica Proleterskih brigada izgledala pre 3 godine kada je naša ekipa posetila Kovicu Barak koja živi još dalje od poslednjeg autobuskog stajališta gde se asfalt i završava. Od samog stajališta pa sve na dalje meštani su morali da se izbore sa blatom i vodom, kako su znali i umeli. Danas je situacija sasvim drugačija. Kovica kaže da su konačno dobili ono što su godinama čekali, a to su humani uslovi življenja, iako žive na samom rubu grada.

Ova ulica je 10 godina bila prioritet kada je reč o asfaltiranju, ali je po rečima predsednika saveta MZ Zorka Roberta Santa, tek sada ispunila sve uslove za asfaltiranje zbog rešavanja problema sa privatnim placevima koji su presecali ulicu.

Vrednost projekta asfaltiranja ove ulice je 11 miliona i 500 hiljada dinara, a u sklopu toga uređena je raskrsnica ove i ulice dr Ferenca Bodrogvaria, kao i autobusko stajalište.

Produžekom asfalta u ovoj ulici, omogućiće se se produžetak autobuske linije na ovoj deonici za još 700 metara, gde živi veliki broj dece, koja su do sada na autobusko stajalište dolazila mokrih nogu i blatnjavih cipela.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

2
Gradjanin Odgovori
Po ovome Robertu onaj sledeci deo iste ulice ima da ceka dvadeset godina kad je ovaj cekao deset ,a i prethodni deo je cekao i vise, al samo ako on bude i dalje predsednik MZ ,drugcije nece biti ni asfaltiran .Mili boze otrcane li demagogije .Ne kaze dzaba neki dan jedna ugledna i pametna licnost , cega se pametan stidi time se budala ponosi.
A ha Odgovori
Kovica je član demokratske stranke. Ubacio je predsednik saveta mesne zajednice u gerentološki klub "Zorka". Sad mu vraća uslugu,hvaleći ga novinarima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.